Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Ρωσία: Τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης - Δέκα νεκροί και πενήντα τραυματίες© Provided by kathimerini.gr
Δέκα νεκροί και πενήντα τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με τον Ρώσο κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και πηγές του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε εντός του συρμού και ήταν γεμάτος με μεταλλικά σφαιρίδια, ώστε να προκληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.
Ολοι οι σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί.
Ρωσική Εισαγγελία: τρομοκρατική η επίθεση
Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας, χαρακτήρισε επίσημα τρομοκρατική ενέργεια το περιστατικό. Ο εκπρόσωπός της, Αλεξάντρ Κουρενόι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Vesti24 δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ό,τι εξαρτάται από εμάς θα το πράξουμε, ώστε να αποκαλύψουμε όλους τους παράγοντες που συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική αυτή επίθεση και να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον».
Παράλληλα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εντοπισμό και εξουδετέρωση και δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού. Το ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας, άλλωστε, είχε σημειώσει νωρίτερα και ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.
Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της έκρηξης βρίσκονταν στην Αγία Πετρούπολή, όπου συμμετείχε στο 4ο φόρουμ τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, από το οποίο εν συνεχεία θα αναχωρούσε για να συναντήσει τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, με τον οποίο θα συζητούσε άλυτα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών.

VIA