Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Στηρίξτε μαζικά το ψηφοδέλτιο, <της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΒΕ, στις εκλογές του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Αυτοαπασχολούμενων και μικρών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, αυτοκινητιστών)

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ 24-25 &26 ΑΠΡΙΛΗ  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-σσες να στηρίξουν μαζικά το ψηφοδέλτιο, <της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΒΕ, στις εκλογές του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου  Κεφαλονιάς-Ιθάκης που θα γίνουν, τις παρακάτω ημερομηνίες:


Για την Κεφαλονιά, στο χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΚΙ),στο Αργοστόλι.

Α) Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, τις ώρες, από 2:00 έως 6:00 το απόγευμα.

Β) Τρίτη 25 Απριλίου 2017, τις ώρες, από 2:00 έως 7:00 το απόγευμα.

Γ) Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, τις ώρες, από 2:00 έως 7:30 το απόγευμα.

Για την Ιθάκη, στο κτίριο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ιθάκης, στο Βαθύ.

Α) Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, τις ώρες, από 10:00 το πρωί έως 1:00 το απόγευμα.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες:

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που σε δύσκολες συνθήκες προσπαθείτε να τα βγάλετε πέρα: να κρατήσετε το μαγαζί σας ανοιχτό, να καλύψετε τις ανάγκες της οικογένειας, να πληρώσετε τους άδικους φόρους. Σε εσάς που είστε ανασφάλιστοι γιατί η εισφορά στο ταμείο «δεν βγαίνει», σε εσάς που η απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών είναι πάνω από το κεφάλι σας.

Οι εκλογές μπορούν να γίνουν βήμα για να σταλεί ένα μήνυμα ότι οι μικροί ΕΒΕ δεν ανεχόμαστε άλλο την κατάσταση που βιώνουμε. Δεν ανεχόμαστε να γίνει ο σύλλογος υπερασπιστής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μπορούν και πρέπει να βγουν συμπεράσματα με βάση την πείρα του καθένα και της καθεμιάς, για όλα όσα έχουν συμβεί σε αυτό το διάστημα. Για το ποιες είναι οι αιτίες και πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.

Η Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ που στηρίζει το πλαίσιο της Π.Α.Σ.ΕΒΕ υπογράμμισε από την πρώτη στιγμή τις αιτίες που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Είναι η καπιταλιστική οικονομική κρίση που προήλθε από τη συσσώρευση τεράστιων κερδών σε όλο και λιγότερα χέρια, στα μονοπώλια και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους .

Είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Για να στηριχθούν και να ανακάμψουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίο, θυσιάζουν τα δικαιώματα και το μέλλον του λαού και των παιδιών του.

Είναι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνέβαλλαν και συμβάλλουν στην απελευθέρωση της αγοράς. Αυτές προωθήθηκαν πιο αποφασιστικά με το ξέσπασμα της κρίσης, με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ βαδίζει στην πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν άλλαξε τίποτε, αντίθετα υλοποιεί τα προηγούμενα μέτρα και προσθέτει νέα βάρη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων. Η πολιτική της σε ότι αφορά τους μικρούς ΕΒΕ, έχει συγκεκριμένο στόχο: η μεγάλη πλειοψηφία από τους μικρούς ΕΒΕ να βάλουν λουκέτο, για να διασφαλιστεί μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς και της πίτας για τους μεγάλους ομίλους.

Αυτή είναι η λεγόμενη « δίκαιη ανάπτυξη» που εμφανίζει η κυβέρνηση ότι είναι η σωτηρία μας και για την οποία πρέπει να κάνουμε και άλλες θυσίες. Αυτή η «ανάπτυξη» όμως αφορά τα κέρδη των μεγάλων ομίλων και προϋποθέτει την άγρια φορολόγηση, που παραμένει για τους αυτοαπασχολούμενους από το πρώτο ευρώ, και τις χιλιάδες αναγκαστικές εκτελέσεις κατασχέσεων και πλειστηριασμών που αναμένεται να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ!

Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για μας από την αγωνιστική διεκδίκηση απέναντι στον κοινό πραγματικό εχθρό που είναι το μεγάλο κεφάλαιο & οι πολιτικές που επιβάλλει.
Δεν προσφέρει τίποτα η απομόνωση στους τέσσερις τοίχους του μαγαζιού και του σπιτιού. Η απογοήτευση και η ατομική λύση ενθαρρύνει την κυβέρνηση και τα αφεντικά της και για νέα μέτρα.
Ο μόνος δρόμος είναι ο συντονισμός όλων των κλάδων  των αυτοαπασχολούμενων,
 η  κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία.

Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμες. Θα κρίνουν τι Σύλλογο θα έχουμε την  επόμενη δύσκολη 3/ετία; Σύλλογο με Δ.Σ εξαρτημένο και υποταγμένο στην εφαρμοζόμενη, αντιλαϊκή πολιτική και τις ανάγκες των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών, κάτι που κάτω από την πίεση της αγωνιστικής συνεργασίας, αν και μειοψηφία στο απερχόμενο Δ.Σ. αποφύγαμε σε μεγάλο ποσοστό την προηγούμενη τριετία.

ή

Σύλλογο με Δ.Σ που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μικρών ΕΒΕ, θα συγκρούεται και θα αμφισβητεί  την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των υπηρετών του;

            Όπως φάνηκε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου μας, τόσο από την παρουσία μεγαλοεπιχειρηματιών, όσο και από τις τοποθετήσεις τους, γίνεται προσπάθεια το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει να είναι δεμένο στο άρμα της ΕΣΕΕ και των μεγαλεμπόρων. Στόχος τους είναι το νέο Δ.Σ. να μη θέλει και να μη μπορεί να βαδίσει στο δρόμο της διεκδίκησης.

ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ

ΕΣΕΕ & ΓΣΕΒΕΕ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν αντιστάθηκαν απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων.
Όσες φορές προτείναμε απεργιακές κινητοποιήσεις τις καταψήφισαν. Όσες έγιναν κάτω από την πίεση της ΠΑΣΕΒΕ τις υπονόμευσαν, καλλιεργώντας κλίμα αδράνειας.
Στήριξαν όλους τους νόμους που ψήφισαν όλες οι Κυβερνήσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών
Είναι ένθερμοι υποστηρικτές της πολιτικής και των προγραμμάτων της Ε.Ε για την «επιχειρηματικότητα» και την «ανταγωνιστικότητα» που στόχο έχουν τη στήριξη μίας χούφτας μεγαλεμπόρων και αλυσίδων σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων  αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων εμπόρων.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΨΗΦΙΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΕΒΕ που συμμετέχει και στηρίζει το αγωνιστικό πλαίσιο της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, πήρε ξεκάθαρη θέση για όλα τα ζητήματα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, διέθεσε όλες τις δυνάμεις της για την υπεράσπιση των συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων. Με τις θέσεις και τα αιτήματά της αποκάλυψε τον πραγματικό ένοχο και τις αιτίες της σημερινής κατάστασης. Διεκδίκησε την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων, την κάλυψη των πιο επειγόντων αναγκών τους, δε συμβιβάστηκε με τους μονόδρομους του μεγάλου κεφαλαίου.

Πήρε πρωτοβουλίες και οργάνωσε κινητοποιήσεις για το φορολογικό, τα χαράτσια, το ασφαλιστικό, την υγεία, την ασφάλιση.
Πρωτοστάτησε στην πάλη κατά του ανοίγματος της αγοράς τις Κυριακές και στις Λευκές Νύχτες.
Αντιστάθηκε στο κλίμα απογοήτευσης, την ηττοπάθεια, την παραίτηση. Πρωτοστάτησε στην οργάνωση κοινών αγώνων με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες.
Με τις πρωτοβουλίες της συνέβαλλε στην ενίσχυση των αγωνιστικών διεκδικήσεων. Απέδειξε στην πράξη ότι η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη είναι ο δικός μας μονόδρομος.
Η συνεπής αγωνιστική δράση της , δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, όσες επιφυλάξεις και να έχει κάποιος για τις θέσεις της. Γι αυτό απευθύνεται σε κάθε συνάδελφο που καταλαβαίνει ότι «δεν πάει άλλο». Ότι η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αλλάξει, γιατί όσο διατηρείται αυτός ο συσχετισμός, θα παραμένουμε ανυπεράσπιστοι στην αντιλαϊκή επίθεση.

Μπορούμε να μετατρέψουμε το σύλλογό  μας σε πραγματικό αποκούμπι κάθε συναδέλφου. Να γίνει όπλο μας στην ενημέρωση και στη συλλογική δράση. Μέσα από τις γραμμές του να δυναμώσει η αντίσταση και η αλληλεγγύη.

Σύμμαχοι μας είναι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες, οι άνεργοι, οι νεολαίοι. Αφού όλοι μαζί έχουμε στοχοποιηθεί και χτυπηθεί, όλοι μαζί θα πρέπει να αντιπαλέψουμε τους κοινούς μας αντιπάλους που είναι τα μονοπώλια, τα συμφέροντα τους και οι πολιτικοί τους εκφραστές

Υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες να ζουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι  και τα παιδιά τους καλύτερα. Ο πλούτος και οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας είναι η βάση για να καλυφθούν οι σύγχρονες πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Προϋπόθεση γι΄αυτό είναι ο ανυποχώρητος οργανωμένος αγώνας ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, την ΕΕ και τα κόμματα που τα υπηρετούν. Η αντεπίθεση των λαϊκών δυνάμεων για την ανατροπή τους

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Κάτω η φοροληστεία. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Επαναφορά του αφορολόγητου. 20.000 € αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί.
Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% προσωπικές εταιρείες.
Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία, και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 €, και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών  νόμων των προηγούμενων χρόνων και αναπλήρωση των απωλειών. Δημόσια και δωρεάν ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επαρκής κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας – πρόνοιας.
Ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις κτλ.
Κατάργηση της εισφοράς για την υγεία.
Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων και επαρκής κρατική χρηματοδότηση ικανή να εξασφαλίσει συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η καταβολή των συντάξεων, με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού. Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν της εισφορές τους.
Συνταξιοδότηση όλων των αυτοαπασχολούμενων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
Προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και οριστική μέσα σε έξι μήνες.
Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
Για την τοπική Διοίκηση

Ανταποδοτικά τέλη.

Να μειωθούν οι συντελεστές για τους αυτοαπασχολούμενους στο50%
Πλήρης απαλλαγή για τη σεισμόπληχτη Παλική.
Τα τουριστικά καταλύματα να μην πληρώνουν τέλη για τους έξι μήνες το χρόνο που είναι κλειστά.
Να δημιουργηθούν ειδικές ζώνες για τους μεγάλους εμπορικούς ομίλους, τις τράπεζες, τα μεγάλα σούπερ Μάρκετ κ.λ.π. και να αυξηθούν οι συντελεστές ανά τ.μ.
Τέλη κοινόχρηστων χώρων.

Απρόσκοπτη πρόσβαση του λαού σε πλατείες, πεζοδρόμια και δρόμους.
Απαλλαγή από τα παραπάνω τέλη των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών τω Δημοτικών ενοτήτων Παλικής, Ερίσσου, Πυλάρου και των ίδιων κατηγοριών επαγγελματιών που βρίσκονται γύρω από την κεντρική πλατεία Αργοστολίου και την περιοχή του Λιμανιού μέχρι να τελειώσουν τα έργα.
Πλήρης απαλλαγή των παραπάνω κατηγοριών επαγγελματιών που βρίσκονται στα μικρά χωριά όλων των Δημοτικών ενοτήτων.
Μείωση κατά 50% στις παραπάνω κατηγορίες σε όλες τις Δημοτικές ενότητες.
Αύξηση φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες και εκκλησιαστική περιουσία
Για τα χρέη

Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ, για τους συναδέλφους που διατηρούν την επιχείρηση τους.
Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομική τους ασφάλιση.
Ουσιαστική προστασία των ανέργων εδώ και τώρα.

Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις,  μέχρι να βρει νέα εργασία.
Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων, για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.
Για την Απελευθέρωση επαγγελμάτων

Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση των επαγγελμάτων», που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.