Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 16-17 ΜΑΗ 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΣΤΙΣ 16-17/5/2017
ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ
Η απεργία αρχίζει  την 00.01 της 16ης Μάη 2017 και τελειώνει 24.00 της 17ης Μάη 2017
Συνάδελφοι,
Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποχωρώντας για άλλη μια φορά κατά κράτος στις απαιτήσεις των δανειστών και στις ξεφτισμένες πλέον κόκκινες γραμμές, συνομολόγησε, συμφώνησε, υπέγραψε και σε λίγες μέρες θα φέρει στο Κοινοβούλιο το νέο αντιλαϊκό και αντεργατικό πακέτο μέτρων με το οποίο κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων της χώρας μας.

Στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου σφαγιάζονται για άλλη μια φορά οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μειώνεται δραματικά το αφορολόγητο, παρέχονται ακόμη μεγαλύτερες διευκολύνσεις για τις ομαδικές απολύσεις, επεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καταβαραθρώνονται τα διάφορα επιδόματα: ανεργίας – φτώχειας – θέρμανσης – αναπηρίας!!
Πρόκειται για μέτρα που τσακίζουν και λεηλατούν ακόμη περισσότερο τα πενιχρά εργατικά και λαϊκά εισοδήματα, μετατρέπουν τις συντάξεις σε βοηθήματα πείνας και εξαθλίωσης οι οποίες πλέον εξισώνονται με αυτές των βαλκανικών χωρών!
Τα περίφημα και πολυδιαφημιζόμενα αντίμετρα αποτελούν προπέτασμα καπνού ενώ πολλά από αυτά στηρίζουν τις επιχειρήσεις και το κεφάλαιο! Ταυτόχρονα το χρέος παραμένει στις καλένδες και όλα δείχνουν ότι το μάρμαρο για άλλη μια φορά καλείται να το πληρώσει ο λαός και οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση «πρώτη φορά Αριστερά» για το μόνο που μπορεί να επιχαίρει και να πανηγυρίζει είναι ότι για μια ακόμη φορά πέτυχε μια νίκη ενάντια στον εργαζόμενο λαό και τα δικαιώματά του!!!
Οι ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός) φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την μακροχρόνια αποχή και απραξία από κάθε αγωνιστική δράση και πάλη προκειμένου τα συνδικάτα έγκαιρα, οργανωμένα, συντονισμένα, αποφασιστικά και κυρίως αποτελεσματικά να αποκρούσουν τον νέα Αρμαγεδδώνα του 4ου  μνημονίου.
Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να βγουν μαζικά και μαχητικά στους δρόμους, να δώσουν καθολικά το παρόν τους στην Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία. Η επιτυχία της απεργίας και των μαζικών συλλαλητηρίων και συγκεντρώσεων πρέπει να στείλει ηχηρό και αγωνιστικό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους τοκογλύφους δανειστές ότι ο λαός αντιστέκεται και παλεύει ενάντια στην καταστροφική αντιλαϊκή συμφωνία και έχει την δύναμη να την ακυρώσει και να την ανατρέψει!
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τον κλάδο μας, όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτεργάτες να βρεθούν στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα και με την μαζική συμμετοχή τους να διατρανώσουν για άλλη μια φορά την θέλησή τους ότι τα δικαιώματά τους είναι αδιαπραγμάτευτα και ο αγώνας για αξιοπρεπείς συντάξεις, για ΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις, για τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων, για την αντιμετώπιση της ανεργίας στον χώρο της Ναυτιλίας θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Η κυβερνητική αντιλαϊκή και μνημονιακή πολιτική, ο πολιτικός οδοστρωτήρας της Ε.Ε πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο της πάλης των εργαζομένων και των Ναυτεργατών και να συνεχισθεί η πάλη για την ανατροπή της.  

Πειραιάς 4/5/2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/5/2017
ΣΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΟ HORIZON ΣΤΙΣ 10 π.μ

ΣΤΙΣ 17/5/2017 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 π.μ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ