Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Δουλειές... με "φούντες" για τους Σαμικούς!!

Μια πρωτοποριακή επένδυση ετοιμάζουν κάτοικοι της Σάμης, με Ολλανδό επενδυτή, που ειδικεύεται στις παράκτιες μεταφορές. Την είδηση πήραμε, από τη σελίδα του Συλλόγου Εμπόρων -Καταστηματαρχών Σάμης ο "Γιαλός" και αυτό ήταν η αιτία,να ψάξουμε παραπάνω το θέμα.
Πριν το δικό μας ρεπορτάζ, διαβάστε την είδηση ως έχει, από την ιστοσελίδα του Συλλόγου:

"ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ
Ευρωπαίος Ολλανδός επενδυτής, με εταιρία ειδικευμένη στις παράκτιες μεταφορές, κάνει επαφές με τους αρμόδιους φορείς για την αδειοδότηση μεταφοράς από όχθη σε αντίπερα όχθη στο ποτάμι στη θέση "Κολόνα" Σάμης. Θεωρεί ότι η επένδυση είναι λίαν ικανοποιητική διαβλέποντας ότι η κατασκευή της γέφυρας Καραβομύλου θα είναι χρονοβόρα.Θα ακολουθήσουν και φωτογραφίες από ανάλογες επενδύσεις του!"
"Ψάχνοντας" λοιπόν το θέμα και αφού διασταυρώσαμε τις "πληροφορίες μας", σας τις παραθέτουμε.
Οι διαδικασίες αδειοδότησης της επιχείρησης, είναι στο τελικό στάδιο. Με παρέμβαση του "τρία σε ένα"..πλατειάρχη του νομού μας και κάνοντας ρεκόρ γκίνες στην επίλυση του θέματος, αύριο Πέμπτη, παραδίνονται στη Εταιρεία οι άδειες. Το πλοίο θα φέρει τιμής ένεκεν το όνομα "Denis L. tria se ena" και θα έχει λιμάνι αναχώρησης το λιμάνι του Πόρου. ( Ένα είναι το λιμάνι... ). Θα ξεκινά,  κάθε πρωί στις τέσσερις, θα περνά από Πεσσάδα, Κοριάνα, Κλείσματα, θα πέφτει μέσα στο κάμπο του Αγίου, στα Ομαλά θα βαρεί ένα Διβαράτικο, θα διαβαίνει το Κουλούμι για Χαλιωτάτα, Πουλάτα, Λιβαθινάτα, Παλιά Βλαχάτα και από εκεί στα Θέματα. Από τα Θέματα, αφού "σηκώσει ένα ύψωμα", θα αναχωρεί με τελικό προορισμό το λιμανάκι της "Κολόνας" στο Καραβόμυλο. Όπως είναι κατανοητό, το "δρομολόγιο" αυτό, θα εξυπηρετεί τους πεζούς, τουρίστες και ντόπιους, του παραλιακού Σάμης - Καραβομύλου, μέχρι να κατασκευαστεί η πεζογέφυρα.
Κλείνοντας να σημειώσουμε, πως μέσα στο πλοίο και σε ειδική προθήκη, θα τοποθετηθεί, η παντόφλα του Κεφαλλήνα "νεομάρτυρα" "Deni L. tria se ena", που τόσα έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στο νησί μας και ειδικά στη Σάμη. 
Mε τον δέοντα σεβασμό.
Η μάνα του Κίτσου.
Υ.Γ.
Ασφαλώς και το παρόν κείμενο, είναι μια παρωδία, σχετικά με τη πεζογέφυρα και την χρόνια αδιαφορία των αρμοδίων, για το θέμα αυτό....