Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

«Αποφράδα επέτειος για το Δήμο Κεφαλονιάς»


Στις 27 του Μάη, συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την τελευταία ημέρα λειτουργίας του καφενείου του Κοινωνικού Συνεταιρισμού στην πλατεία της Καμπάνας. Πρόκειται ασφαλώς για ένα από τα πιο μελανά σημεία στη διαδρομή της Δημοτικής Αρχής του κ. Παρίση, που επέλεξε να διακόψει τη λειτουργία αυτής της πολύ σημαντικής δομής για το νησί μας, αφού νωρίτερα και διαχρονικά κάποιοι φρόντισαν να την υπερχρεώσουν ή να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες μέσω αυτής. Ντροπή!

                Μετά το πέρας της παρακολούθησης του ειδικού σχολείου στα Φαρακλάτα, οι γονείς δεν έχουν καμία άλλη δομή που να μπορούν να απασχολούν τα παιδιά τους. Το καφενείο στην Καμπάνα ήταν μία πραγματική λύτρωση καθώς εκεί τα παιδιά έβρισκαν απασχόληση μέσω της οποίας υπήρχε κοινωνικοποίηση, σεβασμός και αξιοπρέπεια στις ζωές τους. Αυτό το υπερπολύτιμο μέρος που αποτελούσε πολιτιστικό και κοινωνικό στολίδι ολόκληρης της Κεφαλονιάς, ο κ. Παρίσης και οι συμπολιτευόμενοι συνεργάτες του αποφάσισαν να του βάλουν λουκέτο με λογιστικού τύπου δικαιολογίες.
                Μπορεί να έχουν περάσει τέσσερα χρόνια αλλά εμείς δεν ξεχνάμε αυτήν την ντροπή για τη μικρή κοινωνία μας. Μία απ’ τις πρώτες προτεραιτότητες για τη Δημοτική Κίνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις επόμενες δημοτικές εκλογές, θα είναι η άμεση επαναλειτουργία του καφενείου της Καμπάνας το οποίο, εκτός απ’ το κοινωνικό έργο που αποδεδειγμένα παρείχε, εκτιμούμε ότι μπορεί να είναι και κερδοφόρο για το Δήμο Κεφαλονιάς αν λειτουργεί σωστά. Ο οραματισμός και η χάραξη της πολιτικής οφείλει και πρέπει να γίνεται με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Εφόσον δεν υπηρετούνται οι τελευταίες, τότε μάλλον έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για αλλαγή στους διαχειριστές.
Αργοστόλι, 25/05/2017
Ο.Μ. Κραναίας – Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.