Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Μια πολιτισμένη απάντηση στον κ. Λυκούδη, από τους Φορείς της Σάμης.

Το τελευταίο διάστημα, κάτοικοι και Φορείς της Σάμης, δίνουν έναν αγώνα, για το γκρέμισμα και την αντικατάσταση από την Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς,λόγω επικινδυνότητας, της πεζογέφυρας του παραλιακού, Σάμης - Καραβομύλου.
 Η αντίδραση του Δήμου, δια μέσου του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Διονύση Λυκούδη, μιλώντας στον δημοσιογράφο κ. Σάκη Βούτο, μεταξύ των ανακριβειών που είπε, ήταν να αποκαλέσει τους κατοίκους και τους Φορείς, που κινητοποιούνται για το θέμα, "ανεγκέφαλους"!!! Ύστερα από χτεσινή συνεδρίασή τους, οι Φορείς της Σάμης, απαντούν με δελτίο τύπου, πολιτισμένα, δίχως κραυγές και χαρακτηρισμούς, όπως αρμόζει στον Πολιτικό Πολιτισμό μας, αλλά και όπως επιβάλει η θέση του αιρετού, που είναι να συνθέτει και όχι να αποσυνθέτει,  να υπηρετεί τους πολίτες που τον εξέλεξαν και όχι να τον υπηρετούν! Απαντούν και δηλώνουν πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον τον αγώνα τους, μαζικά και οργανωμένα, για να πετύχουν τους στόχους τους.
Τάσος Καβαλλιεράτος
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου.


Σάμη, 09/05/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ
Απάντηση των φορέων της Σάμης στις δηλώσεις Λυκούδη
Οι κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας της Σάμης αναφορικά με το θέμα της πεζογέφυρας Σάμης – Καραβομύλου είχαν ως αποτέλεσμα την αντίδραση του Δήμου Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Δήμαρχος που είναι και Αντιδήμαρχος Σάμης, κ. Διονύσης Λυκούδης, χαρακτήρισε ως «ανεγκέφαλους» τους πολίτες της Σάμης που αντιδρούν.
Εκπροσωπώντας τους συλλόγους αλλά κυρίως τον κόσμο της Σάμης, παλεύουμε για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την ευρύτερη περιοχή με απαρχή το θέμα της πεζογέφυρας. Σε όλα αυτά, λοιπόν, απαντάμε ότι είναι καιρός οι αρμόδιοι φορείς αντί να αναλώνονται σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για θέματα που θεωρούνται αυτονόητα και ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Σάμης.  Τέλος, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μαζικά και οργανωμένα για την επίτευξη των στόχων μας.
Σύλλογος Απανταχού Σαμικών
Επαγγελματικός Σύλλογος Σάμης «Γιαλός»
Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης «Αιγιαλός»
Αθλητικός Όμιλος Σάμης
Ναυταθλητικός Όμιλος Σάμης
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Σάμης
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σάμης
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Σάμης
Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ζερβάτων «Άγιος Ιωάννης»