Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Αλληλεγγύη στην απεργία των ναυτεργατών!

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΚΚΙ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία των ναυτεργατών από Τρίτη 16 Μάη στις 00:01 έως Παρασκευή 19 Μάη στις 24:00.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης στέκεται στο πλευρό των ναυτεργατών και των συνταξιούχων του ΝΑΤ, με αγωνιστική αισιοδοξία, με μέτρα στήριξης της οργάνωσης και περιφρούρησης του απεργιακού αγώνα μέσα και έξω από τα πλοία. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά την Τετάρτη 17 Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιεί το ΕΚΚΙ και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στο Αργοστόλι στις 10 το πρωί.


Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί την εργατική τάξη των νησιών μας να κάνει υπόθεσή της την επιτυχία αυτής της απεργίας. Η διεκδίκηση τακτικών – φθηνών – ασφαλών ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τους νησιώτες δένεται άρρηκτα με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ναυτεργατών απέναντι στην εφοπλιστική ασυδοσία. Συγκρουόμαστε με την πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ και των υπόλοιπων κομμάτων υιοθετούν την ίδια στρατηγική και τα δίνουν όλα για την κερδοφορία, από κοινού με ΕΕ και «εταίρους».

Αγωνιζόμαστε για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να υπηρετούν το λαό, με δικαιώματα στους ναυτεργάτες, βάση της εποχής μας και των σύγχρονων αναγκών μας!

Διεκδικούμε:

Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.
Ανανέωση των ΣΣΕ για όλους ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής.
Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα.
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, την ανεργία, την δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Να πληρώσουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες, με αύξηση της φορολογίας τους στο 45%.
Αργοστόλι 16-5-2017

Η Διοίκηση