Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Συμμετοχή της Κεφαλονιάς στο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Νησιών στην Ιταλία .

Τιμώντας την "Ημέρα της Ευρώπης", η Ένωση Ευρωπαϊκών Νησιών οργάνωσε Συνέδριο στο Ventotene, ως Νησί που ενέπνευσε τον Altiero Spinelli , ο οποίος εκεί ως Πολιτικός Κρατούμενος έγραψε το Manifesto της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις εργασίες του Συνεδρίου , προσεκληθη ως Επίτιμος Προσκεκλημένος, ο Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Ευάγγελος Κεκάτος , για να παρουσιάσει το European Island of Culture.
Ο κ.Κεκάτος , εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς , κ.Αλέξανδρο Παρίση , συνοδευόμενος από όλους τους συμμετέχοντες Δημάρχους κατέθεσε λουλούδια στον Τάφο του Altiero Spinelli , ως συμβολική πράξη σεβασμού στη Μνήμη του πρωτεργάτη της Ευρωπαϊκής Ιδέας.
Ακολούθως , αφού ανέλυσε το pilot project, ζήτησε και έγινε ομοφώνως αποδεκτό να συμπεριληφθεί στα Συμπεράσματα η αναγκαιότητα δημιουργίας Γραφείο Ευρωπαϊκής Νησιωτικότητας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , που να τέλει υπό την Αιγίδα του Προέδρου του.
Τέλος, ο κ.Κεκάτος , προσέφερε την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου Κεφαλονιάς στο Σχολείο που συμμετείχε στην Εκδήλωση , ως πράξη αναγνώρισης της Παιδείας ως την βάση κάθε Πολιτιστικής Ανάπτυξης.