Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ε.Β.Ε.




(Αυτοαπασχολούμενων και μικρών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, αυτοκινητιστών)

Η  Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ (ΑΣΥ), που στηρίζει το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ, χαιρετίζει τους υποψήφιους συναδέλφους που πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιο Της  και όλους τους επαγγελματίες που το ψήφισαν και το  στηρίζουν.


Μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων από το πρωτοδικείο, η ΑΣΥ βγαίνει ενισχυμένη σε απόλυτο αριθμό ψήφων. Για τη διοίκηση του συλλόγου ψηφίστηκε από 88 συναδέλφους, 39 περισσότερους από το 2014, διατηρώντας τις δύο έδρες στο Δ.Σ.                           Για την ομοσπονδία το ψηφοδέλτιο της ΑΣΥ έλαβε 79 ψήφους οι οποίοι έδωσαν μία ακόμη έδρα, έχοντας πλέον συνολικά δύο έδρες.

Σημαντική συμβολή για το αποτέλεσμα είχε η αγωνιστική δράση μέσα από το πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ που ακολουθήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στην φιλομονοπωλιακή πολιτική που ξεκληρίζει τους μικρούς ΕΒΕ.                                                                                                                  Πολλοί συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για στήριξη, τόσο στο Αργοστόλι όσο και στις άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς, αλλά και στην Ιθάκη που η παράταξή μας αναδείχτηκε πρώτη δύναμη.

Στις αρχαιρεσίες του συλλόγου έγινε ολοφάνερη η σύγκρουση των δύο δρόμων στο συνδικαλιστικό κίνημα, αυτόν της αγωνιστικής δράσης και στάσης, και του άλλου της υποταγής στην φιλομονοπωλιακή –κυβερνητική πολιτική που αποδεδειγμένα όχι μόνο δεν ωφελεί τους μικρούς ΕΒΕ, αλλά τους εγκλωβίζει σε ολοένα δυσκολότερες καταστάσεις.                                                                                                  Είναι ο δρόμος που θέλει το μεγάλο κεφάλαιο καθώς το εξυπηρετεί συνολικά για να μεγαλώσει το μερίδιό του στην αγορά, όπως επίσης βολεύει και ανώτερα στρώματα ΕΒΕ, μεγαλοεπιχειρηματίες  που κυριαρχούν μέσα στην ΕΣΕΕ και οι οποίοι θέλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αναδιαρθρώσεις που θα ακολουθήσουν από τα λουκέτα που θα μπουν σε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις.

Απέναντι στην ΑΣΥ συστρατεύτηκαν μεγάλοι επιχειρηματίες των νησιών μας καθώς και δυνάμεις σε επίπεδο κορυφών και στελεχών από το αντιΠΑΣΕΒΕ πολιτικό φάσμα, Δημοτική αρχή (ΝΔ), δυνάμεις Σύριζα-ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ, εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, μέχρι και την εγκληματική ναζιστική χρυσή αυγή.

 ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !!!

Ασφαλώς ο κάθε συνάδελφος οφείλει και μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα με τα όσα διαδραματίστηκαν στις αρχαιρεσίες του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, ποιοι είναι εκείνοι που δεν θέλουν να σηκώσει κεφάλι, να συγκρουστεί με τα μονοπώλια, να υπερασπιστεί τα πραγματικά δικά του συμφέροντα, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και την μικρομεσαία αγροτιά για να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του και να βάλει φρένο σε όλη αυτή την αντιλαϊκή επίθεση που οδηγεί σε αδιέξοδο χιλιάδες συναδέλφους.

Χρειάζεται επίσης να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα οι μικροί ΕΒΕ που για τους  δικούς τους λόγους στήριξαν το ψηφοδέλτιο της σημερινής πλειοψηφίας. Επειδή όμως η αληθινή τους θέση είναι στο πλευρό της ΑΣΥ τους καλούμε να γυρίσουν την πλάτη σε όλες αυτές τις δυνάμεις, ενισχύοντας παράλληλα την αντιμονοπωλιακή δράση στο κίνημα των αυτοαπσχολούμενων μικρών ΕΒΕ το επόμενο διάστημα, καθώς η επίθεση μονοπωλίων-συγκυβέρνησης θα οξύνεται.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς συνεχίζουμε την μέχρι τώρα πορεία μας πιο ενισχυμένοι και από καλύτερες θέσεις, όπως αυτή μας δόθηκε από τη στήριξή σας και καλούμε όλους τους μικρούς ΕΒΕ να συστρατευθούν στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης

Μπροστά στα νέα μέτρα που θέλει να φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο, πρέπει να μας βρουν ετοιμοπόλεμους μέσα από μια νέα δυναμική Πανελλαδική απεργία μαζί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Κλείνουμε τα μαγαζιά μας τις 17 Μάη η όποτε φέρει το νομοσχέδιο η κυβέρνηση προς ψήφιση στη βουλή.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να μην περάσει η νέα μπόρα μέτρων. Συνεχίζουμε με σθένος, αντοχή και επιμονή.



Οι εκλεγμένοι με την παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ» στο Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Τσιμάρας Νικόλαος                                                  ΓρηγορόπουλοςΣταύρος