Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Θ. Γαλιατσάτος: Να αποσυρθεί το ΤΑΙΠΕΔ από την προσφυγή του για τον Ίσσο

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης, που είχε καταθέσει το ΤΑΙΠΕΔ κατά του χαρακτηρισμού του Ίσσου ως δασικής περιοχής, εξαιτίας της σημερινής απεργίας των υπαλλήλων του Διοικητικού Εφετείου.


Όπως αποδεικνύεται όμως, οι απαιτήσεις του Ταμείου έναντι της περιοχής παραμένουν ισχυρές και ουδόλως έχει αποσυρθεί από τη διαδικασία της έφεσης κατά της απόφασης της Α/θμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Κέρκυρας για τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως “Δάσους Αρκεύθου”.
Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε δέσμευση περί τούτου, τον Μάιο του 2016, από τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα έδινε σχετική εντολή στους δικηγόρους – εκπροσώπους του Ταμείου.

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του κι εμείς πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος στους εκπροσώπους της Κίνησης για τη Διάσωση του Ίσσου Νίκο Πέρρο και Σταμάτη Πελάη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για τον συντονισμό των κινήσεων για τη διάσωση της περιοχής.
Ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε ότι ο κοινός στόχος να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του Ίσσου και να μην προχωρήσει η εκποίησή του παραμένει και τόνισε ότι “η μάχη που δίνουμε ενάντια στις εκποιήσεις, είναι μάχη για τη διατήρηση του φυσικού μας πλούτου και των μνημείων και εντέλει είναι μάχη για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της κληρονομιάς και της αξιοπρέπειάς μας”.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης ότι πρόσφατα, με την επιμέλεια της ΠΙΝ, ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο επισκέφθηκε τον Ίσσο και πραγματοποίησε γυρίσματα που θα μεταδοθούν σε υψηλής τηλεθέασης εκπομπή. “Αποδεικνύεται ότι μεγαλώνει συνεχώς η ζήτηση για περιοχές φυσικού κάλλους, υγροβιότοπους και η “στροφή” αυτή στη φύση και την προστασία της αντανακλάται και στον τουριστικό τομέα. Συνεπώς τα Ιόνια Νησιά πρέπει να διατηρήσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους και να περισώσουμε τις δασικές υψηλής προστασίας περιοχές  από τις όποιες επιβουλές” είπε χαρακτηριστικά.

Είμαστε συνεπείς στον ανυποχώρητο αγώνα μας, με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες στο πλευρό μας, για να μην ξεπουληθούν τα φυσικά μας μνημεία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τα Ιόνια Νησιά και την τοπική μας οικονομία, δήλωσε και ξεκαθάρισε ότι η ΠΙΝ ήταν και παραμένει ευθέως αντίθετη στα σχέδια όλων όσοι λειτουργούν ως real estate για τη δημόσια περιουσία.