Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Συνάντηση Περιφερειάρχη με το Δ.Σ. των λεωφορειούχων Κέρκυρας για τα προβλήματα στο μεταφορικό έργο


Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκαν ο  Πρόεδρος Δημήτρης Κλουδάς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Λεωφορείων Κέρκυρας, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο μεταφορικό έργο και την κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη θερινή περίοδο στην Κέρκυρα.


Οι λεωφορειούχοι αναφέρθηκαν στο πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά την υπουργική απόφαση για απευθείας χορήγηση αδειών για τα ανοικτού τύπου λεωφορεία και ζήτησαν να υπάρξουν όρια και κανόνες και να τεθούν νόμοι που θα περιορίζουν τη λειτουργία τους. Υποστήριξαν  ότι ο κλάδος τους έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία και ζήτησαν να ανοίξει ένας διάλογος με όλους, για την δίκαιη κατανομή του μεταφορικού έργου. “Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των δρομολογίων των ανοικτών λεωφορείων. Κάναμε και εμείς λάθη, είμαστε έτοιμοι να τα διορθώσουμε, αλλά η εργασία μας συρρικνώνεται και πρέπει να προστατέψουμε το μεροκάματό μας”, είπαν χαρακτηριστικά. 

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος τους ενημέρωσε ότι προ ημερών είχε συνάντηση και με τους ιδιοκτήτες ταξί για το ίδιο θέμα και τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί καταρχήν υπόψη η απόφαση του Δήμου για το θέμα  της κυκλοφορίας και δρομολόγησης ανοικτού τύπου λεωφορείων στην Κέρκυρα. “Θα επιδιώξουμε μια ανοικτή συζήτηση, σε συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας, με στόχο τη διαμόρφωση κανονισμών για την κυκλοφορία. Αυτό θα το πράξουμε ανοικτά και καθαρά ώστε να τεθούν κανόνες για να μην οδηγηθούμε σε κοινωνική ζούγκλα”, δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος. 

Η ΠΙΝ το αμέσως επόμενο διάστημα θα διοργανώσει ανοικτή συζήτηση – ημερίδα για το θέμα του μεταφορικού έργου, εκτός από την Κέρκυρα και στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, που σημειώνονται παρόμοια προβλήματα. 

Στη σύσκεψη πλην του προέδρου των λεωφορειούχων συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Γ. Πακτίτης, Στ. Κούστας, Λ. Χρυσικόπουλος και Π. Μαυρόπουλος.