Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Όλοι κι όλες στη μάχη για την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 17 Μάη!!!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Τετάρτη 17 Μάη να μη δουλέψει κανένα σχολείο, να βουλιάξουν οι δρόμοι!
Όλες και όλοι στη Γενική Πανελλαδική απεργία
και στο ταξικό απεργιακό συλλαλητήριο 10 πμ στο Αργοστόλι (μπροστά στο Εργατικό Κέντρο).
Κλιμακώνουμε με νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Μάη 8 μμ στο ΕΚΚΙ.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον κλάδο να υλοποιήσει την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης και να συμμετάσχει μαζικά στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 17ης Μάη. Να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση και στα νέα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει, στη βάση της συμφωνίας της με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους περιβόητους «θεσμούς».

Η κυβέρνηση και το κουαρτέτο έκλεισαν τη νέα συμφωνία - κόλαφο για το λαό, την ώρα που χιλιάδες εργαζομένων διαδήλωναν στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, να βάλουν στο επίκεντρο του αγώνα τους την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, την πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν: Τριπλό χτύπημα στις συντάξεις με μειώσεις έως και 18% και σε κύριες και σε επικουρικές. Μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, οριστική κατάργηση της Κυριακής αργίας. Διατήρηση όλου του αντεργατικού πλαισίου μέχρι το 2019. Διατηρούνται δηλαδή η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και οι εξευτελιστικοί κατώτεροι μισθοί των 586 ευρώ και 511 ευρώ μεικτά για τους άνω και κάτω των 24 ετών αντίστοιχα. Επιπλέον, δρομολογείται νέα συρρίκνωση σε κοινωνικά επιδόματα όπως σε υγεία, πρόνοια, στο επίδομα θέρμανσης. Διευρύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ενέργεια, στο Νερό και σε άλλες αγαθά που ήταν στην ευθύνη των πρώην ΔΕΚΟ. Δρομολογούνται μέτρα που αφορούν τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της οργάνωσης των απεργιακών αγώνων.
Από κοινού όλοι μαζί, όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, στο οποίο γίνεται ρητή αναφορά στα ζητήματα της εκπαίδευσης, εκφράζοντας τη βαθιά επιθυμία των ΣΕΒ – ΕΕ - ΟΟΣΑ, ζητούν επιτάχυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία. Μερικές μόνο από τις αναδιαρθρώσεις που αφορούν την εκπαίδευση είναι η μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, η αυτονομία της σχολικής μονάδας, η αξιολόγηση του σχολείου και των εκπαιδευτικών, ο περιορισμός των δαπανών. Η ΝΔ «τσακώνεται» με το ΣΥΡΙΖΑ όχι για το πώς θα βελτιωθεί το σχολείο αλλά για το ποιος μπορεί, πιο ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, να φέρει εις πέρας την ίδια βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική που ενσωματώνει ακόμα πιο αποφασιστικά και την Παιδεία στις ανάγκες της αγοράς και του συστήματος.
Τα νέα μέτρα, όπως και όλα τα προηγούμενα, ψηφίζονται και εφαρμόζονται για λογαριασμό της εργοδοσίας, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους, για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, σε ένα «περιβάλλον» που θα τους προσφέρει πιο φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, μεγαλύτερες εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές, περισσότερα «επενδυτικά» κίνητρα.
Μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι πανηγυρίζουν για το κλείσιμο της συμφωνίας!
Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, που περήφανα προβάλλουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση! Μια ανάπτυξη που φέρνει όλο και περισσότερες απώλειες για τους εργαζόμενους, που δεν χωρά τις σύγχρονες ανάγκες τους, που «προσφέρει» μερικά ψίχουλα για την «ακραία φτώχεια», όπως την ονομάζουν, και αυτά υπό αίρεση.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της απεργίας στις 17 Μάη, να κλιμακώσουμε με συλλαλητήριο στις 18 Μάη, ημέρα που ψηφίζονται τα μέτρα.
ΟΛΟΙ κι ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ!
ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια του ΕΚΚΙ στο Αργοστόλι 17/5 10 πμ και 18/5 8 μμ.
Για να μην περνάει η απογοήτευση, ο φόβος, η απεργοσπασία, η τρομοκρατία.
Για να απαντήσουμε στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι υπάρχει λαϊκή συγκατάθεση σ’ αυτή την πολιτική.
Αργοστόλι 11/05/2017
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία