Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Saristra Festival OPEN CALL 2017 . Ανοιχτό Κάλεσμα σε Καλλιτέχνες της Κεφαλονιάς


Το Saristra Festival δέχεται προτάσεις από καλλιτέχνες που είναι μόνιμοι κάτοικοι της Κεφαλονιάς για την έκθεση έργου τους στα πλαίσια της διοργάνωσης του Saristra Festival 2017 στις 4, 5, και 6 Αυγούστου.

Το Saristra Festival αναδιπλώνεται στα ερείπια του ορεινού χωριού Παλιά Βλαχάτα, Σάμη, Κεφαλλονιά, το οποίο εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953. Το Saristra Festival ενεργοποιεί τον εγκαταλελειμένο χώρο δημιουργώντας μία γιορτή όπως αυτές που συνέβαιναν στην κεντρική πλατεία του χωριού, την ‘Σαρίστρα’.

1. Βράβευση: 
>>> Ο Καλλιτέχνης θα εκθέσει το έργο του τις ημέρες του φεστιβάλ 4,5,6 Αυγούστου 2017.
>>> Τρεις διανυκτερεύσεις στις 4, 5 και 6 Αυγούστου σε δωμάτιο στην περιοχή Σάμης.  

2. Όροι συμμετοχής:  
Κάθε καλλιτέχνης που είναι κάτοικος Κεφαλονιάς μπορεί να συμμετέχει ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το φύλο ή την ηλικία. 
Οι καλλιτέχνες καλούνται να πραγματευτούν θεματικές χωρίς περιοριστικές αναφορές και χωρίς περιορισμούς στο μέσω έκφρασης ή σε συνδιασμούς μέσων. 
Α. Ολοι οι καλλιτέχνες καταθέτουν ένα αρχείο (doc ή pdf) με το ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ τους, τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, το  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, τις ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ και την ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ. Αν η παρουσίαση χρειάζεται ειδικό τεχνικό εξοπλισμό, αυτό πρέπει να αναφέρεται. Ονομασία αρχείου σε λατινικούς χαρακτήρες: yoursurname_yourname_title01 πχ. damianidou_veroniki_Mylittlezen
Β. Ολοι οι καλλιτέχνες καταθέτουν ένα φάκελο με 5 εως 12 εικόνες του έργου και να μην ξεπερνάει τα 10ΜΒ. Επίσης καταθέτουν link ή στέλνουν το αρχείο με wetransfer στο saristrafestival@gmail.com όσοι θέλουν να στείλουν video ή multimedia. 
 Ονομασία φακέλου σε λατινικούς χαρακτήρες: yoursurname_yourname_title02 και ονομασίες εικόνων: yoursurname_yourname_αρίθμηση 
Προτάσεις κατατίθενται από τις 25 Μαΐου έως και τις 25 Ιουνίου (23:59 UTC +1) 2017 στο saristrafestival@gmail.com με τίτλο OPEN CALL SARISTRA 2017. 

3.Σημαντικές Ημερομηνίες:

Προθεσμία κατάθεσης προτάσεων έως και τις 25/06/2015.
Τελική ειδοποίηση συμμετοχής μέσω email στις 05/07/2015.
Στήσιμο έργων στις 03/08/2015.

4. Ασφάλιση:

Το Saristra Festival δεν θα ασφαλίσει τα έργα ούτε τους καλλιτέχνες. Κατά τις βραδινές ώρες θα υπάρχει γενική φύλαξη του χώρου. Για ατύχημα, ζημιά ή απώλεια το Saristra Festival δεν φέρει καμία ευθύνη.