Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Τον απολογισμό δράσης για το 2016 και τον προγραμματισμό για το 2017-2018 παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στους απόδημους

Λογοδοσία για τα πεπραγμένα του 2016 πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος στους αποδήμους του Πειραιά, και ευρύτερα της Αττικής, το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά.

                  
Παρόντες στην εκδήλωση η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννης Δραγώνας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής (ΟΚΕΣΑ) Γιάννης Ζωχιός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλλονίτικων και Ιθακησίων Σωματείων (ΟΚΙΣ) Γιώργος Μιχαλάτος, η πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά Μαριολένη Νεοφύτου, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων αποδήμων και πολίτες που έλκουν την καταγωγή τους από τα Ιόνια Νησιά.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ενημέρωσε για τα έργα που εκτελούνται και όσα έχουν προγραμματιστεί, την πορεία του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 στα Ιόνια Νησιά, τις ιδιωτικές επενδύσεις, το κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τις δομές που χρηματοδοτεί η ΠΙΝ, την πορεία της τουριστικής πολιτικής, τις δράσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και των τοπικών προϊόντων και τις ενέργειες δημοσίων σχέσεων και συνεργασιών με στόχο την προβολή των νησιών μας και την στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε επίσης για τον προγραμματισμό Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων το 2018, με στόχο την στενή συνεργασία της ΠΙΝ με τους απόδημους των νησιών μας καθώς και τη δημιουργία Γραφείου Αποδήμων, για την καλύτερη ενημέρωση των αποδήμων και την προώθηση θεμάτων που τους αφορούν.

Στη συνέχεια τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς -Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων και συζήτησαν μαζί τους θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν, κυρίως για την πορεία έργων στα νησιά, για την τοπική οικονομία και τις ευκαιρίες απασχόλησης.

Η πρόεδρος Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά Μαριολένη Νεοφύτου καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη και τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση. Είναι η πρώτη φορά που Περιφερειάρχης κάνει απολογισμό δράσης στους απόδημους και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε γι’ αυτό, είπαν οι εκπρόσωποι των αποδήμων, μιλώντας με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη να ενημερώσει τους απόδημους και να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος επανέλαβε την πάγια θέση του για συνεχή και σταθερή ενημέρωση των αποδήμων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και δήλωσε ότι η εξαγγελία του για νέα σελίδα στις σχέσεις Περιφέρειας – αποδήμων είναι ουσιαστική και υλοποιείται κάθε μέρα, με στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών.