Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Στην Λευκίμμη (Κέρκυρα) ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος: Επαφές με την ΑΕΛ για το γήπεδο και με τη Χορωδία Λευκίμμης για τις επόμενες εμφανίσεις της


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 6-6-2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr     

        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη Λευκίμμη Κέρκυρας βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιουνίου 2017 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος είχε συναντήσεις με τα στελέχη της διοίκησης της ΑΕ Λευκίμμης και στη συνέχεια με τη Χορωδία Λευκίμμης.


Ο Περιφερειάρχης αρχικά, μετά από δέσμευσή του σε συνάντηση που είχε προηγηθεί, επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο Λευκίμμης, όπου τον υποδέχθηκαν τα στελέχη της ΑΕΛ, εκπρόσωποι του Τοπικού Συμβουλίου και αιρετοί της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Κέρκυρας.

Ο κ. Γαλιατσάτος στην αυτοψία που έκανε στο γήπεδο, διαπίστωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές και αθλούμενοι και την φθορά που έχει υποστεί ο χλοοτάπητας του αθλητικού χώρου. Δήλωσε ακόμη μια φορά, ότι στις προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής είναι η καλυτέρευση της εικόνας των γηπέδων, χρήστες των οποίων είναι κυρίως η νεολαία των νησιών μας, και τόνισε ότι η καλή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και ΑΕ Λευκίμμης θα συνεχιστεί ώστε να διορθωθεί η εικόνα του γηπέδου, παρότι δεν είναι ευθύνη της ΠΙΝ. 

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τη Χορωδία Λευκίμμης και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις πρόβες τους. Μάλιστα, σε ζεστό κλίμα, οι χορωδοί αφιέρωσαν δύο επτανησιακές καντάδες στον Περιφερειάρχη και του ζήτησαν να τους στηρίξει στις επόμενες εμφανίσεις τους, μια από τις οποίες είναι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Ο κ. Γαλιατσάτος είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με το νέο διοικητικό συμβούλιο της Χορωδίας, που αναδείχθηκε μόλις την ίδια ημέρα της επίσκεψης του Περιφερειάρχη. “Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι μαζί σας και σας ευχαριστώ για τη ζεστή υποδοχή” δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα – κυρίως οικονομικής φύσης – που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

“Γνωρίζω ότι καταβάλλεται προσπάθειες, ανιδιοτελώς και στερούμενοι από το χρόνο σας, για να διατηρήσετε και να προβάλλετε τον επτανησιακό πολιτισμό και θέλω να γνωρίζετε ότι είμαστε στο πλευρό σας, να βοηθήσουμε όπως μπορούμε και με όποιο τρόπο διαθέτουμε”, δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος, υπογραμμίζοντας ότι η επίσκεψη στη Λευκίμμη ήταν αναγκαία και εποικοδομητική. 

“Η Λευκίμμη μπορεί να καμαρώνει για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της και εμείς είμαστε στην ευχάριστη θέση να στεκόμαστε στο πλευρό τους, βοηθώντας στα ζητήματα που ανακύπτουν και προχωρώντας μαζί για να ολοκληρώσουμε, αφενός, το γήπεδο στη Λευκίμμη κι αφετέρου για να καμαρώσουμε τους χορωδούς μας στο Μέγαρο Μουσικής”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος.