Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΝΕΝ


Το πρόσφατο κρούσμα απόλυσης εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π) συνιστά μια πρακτική η οποία προσβάλει και υπονομεύει τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο αυταρχισμός, ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία της COSCO (ΣΕΜΠΟ) και των εργολάβων της συνδυάζεται με τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που έχει επιβάλει στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων. Στον εργασιακό χώρο στο ΣΕΜΠΟ παραβιάζονται σε καθημερινή βάση τα δικαιώματα των εργαζομένων στην κοινωνική ασφάλιση, στις ΣΣΕ, στους κανόνες ασφαλείας.
Πρόκειται για ένα εργασιακό γκέτο το οποίο έχει εγκαθιδρύσει η COSCO για το οποίο είναι καθήκον όλου του συνδικαλιστικού κινήματος να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για την κατάργησή του.
Η στοχοποίηση και η τρομοκρατική απόλυση μέλους του Δ.Σ του Σωματείου μεταξύ των άλλων αποσκοπεί στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και των συνδικαλιστικών ελευθεριών με σκοπό να επιβάλει η COSCO και οι εργολάβοι της το καθεστώς της κινεζοποίησης των εργασιακών σχέσεων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας.
Η ΠΕΝΕΝ καλεί όλα τα Σωματεία, τους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς του Πειραιά να αντιδράσουν αποφασιστικά και να επιδείξουν την μέγιστη αλληλεγγύη τους για να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας έχουν ευθύνη για την διατήρηση των τριτοκοσμικών εργασιακών σχέσεων στην COSCO.

Με εντολή Διοίκησης
Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                                            Κροκίδης Νικόλαος