Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Η 7η τέχνη "απογειώνεται" στην Κεφαλονιά !

Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης (Τεχνολόγος Εφαρμογών Τουρισμού)



Ο μορφωτικός τουρισμός στην Κεφαλονιά λαμβάνει «σάρκα & οστά» γι’ άλλη μία χρονιά, δια του Φεστιβάλ «SeaNema Open Air Film Festival» που φιλοδοξεί να ξαναμετατρέψει τις παραλίες (κι όχι μόνο) του νησιού σε μαγευτικούς θερινούς κινηματογράφους!
Σχολεία, εμβληματικά σπίτια, μουσεία και ξενοδοχεία της Κεφαλονιάς θα φιλονενήσουν τη φετινή διοργάνωση που φέτος κλείνει αισίως τα τρία της χρόνια.


Το συγκριτικό πλεονέκτημα είναι φυσικά οι οθόνες που στήνονται στις παραλίες του όμορφου νησιού του Ιονίου και το μετατρέπουν σ' ένα μαγευτικό θερινό σινεμά για τέσσερις ήμερες και νύχτες, μορφοποιώντας το σε απόλυτη καλοκαιρινή κινηματογραφική γιορτή!

Το SeaNema Open Air Film Festival, αξιοποιώντας στο έπακρον το μεσογειακό κλίμα αλλά και το ειδυλλιακό τοπίο της Κεφαλονιάς, είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ελλάδας καθώς και ένα από τα μοναδικά παγκοσμίως, όπου οι προβολές των ταινιών δε φιλοξενούνται σε κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους δίπλα στη θάλασσα.

Φέτος τo SeaNema Open Air Film Festival, θα λάβει χώρα: από τις 31 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου 2017 όπου θα φιλοξενήσει διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Δείτε το φετινό αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στην επισυναπτόμενη πηγή Νο 1.

«Ιθύνων νους» & εμπνευστής για «το όλον» της διοργάνωσης είναι ο ταλαντούχος σκηνοθέτης ταινιών μικρού μήκους Βασίλης Ε. Κεκάτος, ο οποίος γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1991, σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου και τυγχάνει και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του εν λόγω εγχειρήματος.

                                                            
Πηγές:

1) http://seanemafestival.com/program2017-seanema/

2) http://seanemafestival.com/

3) https://vimeo.com/192233458



Υπόμνηση:

Οι έξι τέχνες που υπάρχουν από τη αρχαιότητα είναι :

1.Μουσική
2.Ζωγραφική
3.Γλυπτική
4.Αρχιτεκτονική
5.Χορός
6.Λογοτεχνία/Θέατρο

Η έβδομη τέχνη που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1894 είναι ο Κινηματογράφος