Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Γ.Ν.Κ.»



Η ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους συμπολίτες μας για δύο σημαντικές εξελίξεις που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς ΓΝΚ. 
1. Με ενέργειες του κ. Διοικητή αξιοποιήθηκε ακίνητη περιουσία του νοσοκομείου δίπλα στο Χίλτον της Αθήνας, που αποδίδει μηνιαίο εισόδημα 5.271 ευρώ. Σταδιακά θα αξιοποιηθεί όλη η ακίνητη περιουσία του ΓΝΚ.

2. Το κυλικείο που είχε εκμισθωθεί παλαιότερα με το ποσόν των  330 ευρώ μηνιαία, ανατέθηκε με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες σε άλλη επιχείρηση με μίσθωμα 3.351 ευρώ μηνιαία. Παράλληλα δημιουργήθηκαν  4 νέες θέσεις εργασίας για τη σωστή λειτουργία του κυλικείου.
Οι ανωτέρω ενέργειες στους οικονομικά δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αποτελούν εξαιρετική συμβολή στη λειτουργικότητα του ΓΝΚ. Η Δημόσια Υγεία πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο προς όφελος των ασθενών και των εργαζομένων στην Υγεία. Φάρμακα, απομάκρυνση  εργολάβων, διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, συνεταιρισμοί εργαζομένων, πολιτισμός σε συνδυασμό με την Υγεία, αποτελούν βελτιωτικές προτάσεις που υλοποιούνται πλέον σε νοσοκομεία της χώρας. 
Η διοίκηση του ΓΝΚ, στα πλαίσια αυτά, με τις ανωτέρω δύο δράσεις εξοικονόμησης πόρων, συμβάλλει ενεργά προς αυτήν την κατεύθυνση. Η συνεργασία των εργαζομένων όλων των βαθμίδων με την εκάστοτε διοίκηση,  μπορεί να μεγιστοποιήσει την οικονομική, ποιοτική και συνολική εύρυθμη λειτουργία του ΓΝΚ.

Αργοστόλι, 13/07/2017
Τομέας Υγείας 
Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς-Ιθάκης