Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Στην Περιφέρεια παραχωρείται, άνευ αντιτίμου και χρονικού περιορισμού, το κτίριο των Παλαιών Δικαστηρίων Κέρκυρας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ             Κέρκυρα, 31-7-2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr               


Θ. Γαλιατσάτος: Ευτυχής κατάληξη της προσπάθειάς μας, για κατάργηση της ετεροβαρούς συμφωνίας που ίσχυε από το 2014, υπέρ των συμφερόντων των Κερκυραίων 



Την ευχάριστη εξέλιξη της, άνευ χρονικού περιορισμού και άνευ αντιτίμου, παραχώρησης του κτιρίου των Παλαιών Δικαστηρίων Κέρκυρας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες της έδρας, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.


Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή τους για την ευόδωση του ζητήματος, μετά από συνεχείς προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής και ευχαρίστησε τους βουλευτές Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη καθώς και τους αρμόδιους φορείς και για την συμβολη και τη στήριξή τους στην προώθηση του αιτήματος της ΠΙΝ.
Υπογράμμισε ότι η περιφερειακή αρχή από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι η σύμβαση που ίσχυε ήταν ετεροβαρής και ασύμφορη για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και υπενθύμισε ότι σύμφωνα με όσα ίσχυαν το κτίριο των Παλαιών Δικαστηρίων είχε παραχωρηθεί στην ΠΙΝ για 20 χρόνια συνολικά, εκ των οποίων μόνο τα 10 χωρίς αντίτιμο ενώ για τα υπόλοιπα 10 χρόνια προβλεπόταν η καταβολή ενοικίου.

Αυτό θα είχε ως συνέπεια η ΠΙΝ να δαπανήσει σεβαστό ποσό χρημάτων για την ανακαίνιση του κτιρίου καθώς και επιπλέον χρήματα για ενοίκια, ενώ με την πάροδο των 20 ετών θα βρισκόταν και πάλι στη δυσάρεστη θέση αναζήτησης νέας έδρας για τη στέγαση των υπηρεσιών της. 
Με την συγκεκριμένη εξέλιξη και αμέσως μετά την μεταφορά των υπηρεσιών της έδρας στο κτίριο των Παλαιών Δικαστηρίων θα εξοικονομηθούν δημόσια χρήματα, θα αναγεννηθεί η περιοχή της Σπηλιάς και θα υπάρξουν πολλαπλά κοινωνικά οφέλη. 
Η ΠΙΝ συνεχίζει τη προσπάθειά της για την απόδοση και άλλων δημοσίων κτισμάτων σε όλα τα νησιά, προκειμένου αφενός να διασωθούν τα κτίρια και αφετέρου να υπάρξει εξοικονόμηση πόρων προς όφελος του λαού των Ιονίων Νήσων.