Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Της Αγίας Κυριακής η Ιερά Παράκληση στο Ληξούρι, στο εικονοστάσι της οικίας Γεωργίου Μπάνη


7-7-2017

Γεράσιμος  Σωτ. Γαλανός 

Μεγαλόπρεπα πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια  η ιερά παράκληση προς την Αγία Κυριακή στο μεγάλο εικονοστάσι που έχει φτιάξει στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού του,  ο Γιώργος Μπάνης στο Ληξούρι.

Ανήμερα της γιορτής της μεγάλης αγίας, το απόγευμα,  καλούνται  ιερείς και  ψαλτάδες, έρχονται πιστοί από όλη την πόλη, γιομίσει  το στενό του δρόμου από κόσμο και τελείται η παράκληση προς την Αγία Κυριακή με ευλάβεια και  πίστη.  
Φέτος έγινε  πάλι η καθιερωμένη τελετουργία  με τους  εγκωμιαστικούς λόγους για την Αγία Κυριακή και ακολούθησε το μοίρασμα των άρτων και των εδεσμάτων που προσφέρει η οικογένεια με πολλή αγάπη γι’ αυτή την όμορφη εκκλησιαστική τελετή.
Πρωταγωνίστρια στην εορταστική αυτή μάζωξη, είναι  η Ευτυχία Γεωργίου Μπάνη που με τα υπέροχα γλυκά της και άλλα τραταμέντα, δίνει στην τελετή ένα παραδοσιακό χαρακτήρα, εκδηλώνοντας παράλληλα το σεβασμό στο γιορτάσι της Αγίας της οικογένειας της.
Δίπλα της ο σύζυγός της Γιώργος Μπάνης και τα παιδιά τους,  Μαρία και Δημήτρης  που βοηθούν ακούραστα και μαθαίνουν πως, οι πράξεις της παράδοσης και των καλών θεσμών θέλουν ικανούς ανθρώπους με μεράκι, με έγνοια και σεβασμό, κι  όλα αυτά, μέσα στο πνεύμα της  αγάπης και  της οικογένειας

Χρόνια Πολλά στην οικογένεια 
 να’ χει πάντα την προστασία της Αγίας Κυριακής  
και να μας συνάζει εορταστικά