Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Η Κεφαλλονιά είναι ένας «ποθητός» προορισμός…


Αφιέρωμα σε 17 πανέμορφα νησιά της χώρας μας έκανε το News 247, θέλοντας να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ελκυστικά στους επισκέπτες τους. Στη λίστα των νησιών αυτών δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται η Κεφαλλονιά μας, ο ευλογημένος αυτός τόπος, για τον οποίο μου ζητήθηκε, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, να κάνω ένα μικρό σχόλιο:

Η Κεφαλονιά, ως ταξιδιωτική επιλογή, αφού είναι το μεγαλύτερο από τα Επτάνησα, μοιάζει να διαθέτει σε «μεγαλύτερη κλίμακα» όλα όσα ψάχνει ο ταξιδιώτης για να συναντηθεί με έναν τόπο με τον οποίο θα συνδέεται διαχρονικά μέσω των αναμνήσεων, μέχρι να επιστρέψει ξανά.
Το νησί ανοίγει την αγκαλιά του και υποδέχεται τον ταξιδευτή που θα το επιλέξει με την Οδύσσεια αύρα των Κατοίκων του, που είναι ποτισμένη στο DNA της επιθυμίας να αισθανθεί ο Ταξιδιώτης την πιο αγνή και εγκάρδια Φιλοξενία.
Αν λοιπόν ο ταξιδιώτης έχει πολιτιστικά ενδιαφέροντα, λατρεύει τους παραδοσιακούς οικισμούς, επιζητεί την γαστρονομική πανδαισία γεύσεων, επιθυμεί την αναζήτηση λιμνοσπηλαίων και αγαπά το βουνό αλλά ερωτοτροπεί και με τις ακρογιαλιές, ε τότε η επιλογή της Κεφαλονιάς μοιάζει «ποθητό μονόδρομο» !
Μπορείτε να δείτε όλο το αφιέρωμα του γνωστού ειδησεογραφικού site εδώ: http://m.news247.gr/eidiseis/travel/apo-thn-krhth-ws-thn-ithakh-oi-katoikoi-17-nhsiwn-mas-kaloun-stoys-paradeisoys-toys.4766587.html
Ευάγγελος Κεκάτος
Αντιδήμαρχος Τουρισμού