Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ:ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Δύο σημαντικά έργα σχεδόν ολοκληρώθηκαν στο Αργοστόλι

Η ανάπλαση της Κεντρικής πλατείας και της οδού Π Βαλλιάνου.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από τη Γέφυρα έως την παλιά Λαχαναγορά.

Συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κεφαλονιάς για την υλοποίηση τους και ευχαριστίες στην Περιφερειακή Αρχή για τη συμβολή της στη χρηματοδότηση τους.


Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε αφενός την αποδοχή και αφετέρου  την πραγματοποίηση, με την εκτέλεση των έργων, ενός σχεδιασμού που είχαμε κάμει, μέρος του οποίου υπήρξαν οι συγκεκριμένες μελέτες, για την ανάπλαση της πόλης του Αργοστολίου.

Η μελέτη για την πλατεία μετά την δημόσια διαβούλευση της 10/2/2010 για την αξιολόγηση των προμελετών ανατέθηκε το οριστικό της στάδιο με την 68/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρελήφθη τον Σεπτέμβριο 2010.

Η μελέτη για το παραλιακό μέτωπο ανατέθηκε με τις 243/2009 και 182/2010 αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου.

Με την ευκαιρία αισθάνομαι υποχρέωση να κοινολογήσω μια ηθική δέσμευση που είχαμε αναλάβει όταν κατεδαφίσαμε το καταρρέον κτίσμα της παλιάς Λαχαναγοράς απέναντι στον αείμνηστο ευπατρίδη πολιτικό μηχανικό Τάκη Παυλάτο του οποίου υπήρξε, ένα εκ των πολλών, αμισθί έργο και πρωτοποριακό για την εποχή του.

Την ονομασία του αναπλασμένου τμήματος που υπήρχε το κτίσμα της Λαχαναγοράς οικοδομικό τετράγωνο 152Γ, ως πλατεία Τάκη Παυλάτου για την αναγνώριση του συνολικού έργου του στην αναστήλωση της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς του 53.

Η ελαφρά οριοθέτηση του τμήματος και η τοποθέτηση της προτομής του στην συγκεκριμένη θέση θα είναι μια ένδειξη ευγνωμοσύνης σε ένα άνθρωπο που ανάλωσε τη ζωή του και την επιστημονική του δεινότητα για το δημόσιο συμφέρον χωρίς να κατέχει αξιώματα.

Με δεδομένο ότι η ιστορική συνείδηση μιας κοινωνίας έχει  αδιάκοπη συνέχεια ελπίζουμε στην υιοθέτηση και εκπλήρωση της ηθικής δέσμευσης από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ