Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τα προβλήματα του ΝΑΟΚ



Επιστολή σε Υπ. Οικονομικών, ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΚΕ
για άρση των πιέσεων στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας


Με σημερινή επιστολή του, προς τον Υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, την Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου και τον Πρόεδρο του ΟΛΚΕ Σπύρο Στεφανίδη, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος επανέρχεται στο θέμα του ΝΑΟΚ και ζητά την άρση των πιέσεων από το ΤΑΙΠΕΔ στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας. 


Η επιστολή, που κοινοποιήθηκε στο Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο και τον Πρόεδρο του ΝΑΟΚ Τηλέμαχο Γαβαλά, έχει ως εξής:

“Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας (ΝΑΟΚ), ένα ιστορικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1935 και συνεχίζει ενεργά όχι μόνο να συμμετέχει αλλά και να πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα του τόπου, με συμμετοχές στην Α’ Εθνική της υδατοσφαίρισης και δημιουργία φυτωρίου πρωταθλητών και Ολυμπιονικών με τρανό παράδειγμα τον Σπύρο Γιαννιώτη, αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων, τα οποία βαίνουν διογκούμενα, εξαιτίας πιέσεων που υφίσταται από τις απαιτήσεις του ΤΑΙΠΕΔ.

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα καθώς οι εκκλήσεις όχι μόνο της διοίκησης του ΝΑΟΚ αλλά του συνόλου της κερκυραϊκής κοινωνίας, για την απόδοση του παραλιακού μετώπου της Κέρκυρας, όπου δεν υπάρχουν λιμενικές εγκαταστάσεις, δεν έχουν ικανοποιηθεί, παρά τις δεσμεύσεις του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα, τον Σεπτέμβριο του 2016.
Έκτοτε έχει μεσολαβήσει διάστημα 10 μηνών και ακόμη τελούμε εν αναμονή της παραχώρησης στο Δήμο Κέρκυρας της παραλιακής ζώνης, εξαιρουμένων των τμημάτων όπου ασκούνται λιμενικές λειτουργίες και της κατάθεσης στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, πρότασης τροποποίησης της παλαιότερης σύμβασης παραχώρησης, ώστε στη συνέχεια να καταστεί δυνατή η ψήφισή της στη Βουλή.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα στήριξης του ιστορικού ναυταθλητικού Ομίλου τον Ιούνιο του 2016 (το οποίο σας επισυνάπτω) ζητώντας λήψη άμεσων μέτρων και απόδοση των εγκαταστάσεων στο Δήμο Κέρκυρας για την αξιοποίησή τους από τον ΝΑΟΚ. Το ψήφισμά αυτό κατέληγε στο επείγον του θέματος και όπως αντιλαμβάνεστε, σήμερα ένα χρόνο μετά, οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα πρέπει να είναι άμεσες και έγκαιρες για να αποφευχθεί, μέσω της στέρησης των ελαχίστων εσόδων του ΝΑΟΚ, η απειλή της λειτουργίας και της ίδιας της ύπαρξής του.


Παρακαλώ να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος, που έχει άμεση επίπτωση στην καθημερινότητα εκατοντάδων αθλητών και των οικογενειών τους και εντέλει στην αθλητική ιστορία της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων, καθώς η μη λήψη μέτρων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας σε κλείσιμο, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνική ζωή του νησιού.

Σίγουρος ότι διερμηνεύω πλήρως τα αισθήματα όλων των πολιτών της Κέρκυρας, ζητώ από εσάς την πλήρη και έμπρακτη στήριξή σας στα αιτήματα του ΝΑΟΚ, τα οποία προσυπογράφω, γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στον ιστορικό Όμιλο. Εν αναμονή δε, των τελικών διευθετήσεων με την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Κέρκυρας, παρακαλώ να πράξετε ότι είναι δυνατόν για την άρση των πιέσεων και την οικονομική αφαίμαξη, έστω κι αυτών των ελάχιστων εσόδων που προκύπτουν από την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΝΑΟΚ.   

Σε κάθε περίπτωση, αν κρίνετε σκόπιμο ότι χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις είμαι στη διάθεσή σας, 
   

                Με εκτίμηση, 



     Θεόδωρος Γαλιατσάτος
 Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων”.