Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ε.Α.Σ. : Νέα τροπολογία νομιμοποίησης Στάβλων σε δάση


Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, στη βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, για τρία επιπλέον χρόνια από τη λήξη τους παρατείνονται οι προθεσμίες νομιμοποίησης Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, που λειτουργούν εντός δασικών εκτάσεων χωρίς την απαιτούμενη άδεια, προκειμένου να λάβουν τη σχετική έγκριση ή την έκδοση προβλεπόμενων αδειών.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία περιλαμβάνει αλλαγές σε σχέση με το θέμα των δασικών χαρτών, χωρίς ωστόσο να δίνει παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων.
Επισημαίνεται ότι εκτάσεις με αγροτική μορφή που διεσώθησαν, αλλά στερούνται τίτλων ιδιοκτησίας και δεν είναι δάση μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για γεωργική και δενδροκομική εκμετάλλευση.
Όσοι Κεφαλλονίτες και Θιακοί Κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν θέμα νομιμοποίησης  των στάβλων τους μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών που λειτουργεί καθημερινά (8:00–16:00) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι για να ενημερωθούν. 
Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης