Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Ακόμα μια κινητοποίηση στη Μελισσάνη, για την πεζογέφυρα Σάμης - Καραβομύλου.

Ακόμα μία κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα,  στη Μελισσάνη, για την κατασκευή νέας πεζογέφυρας, στον παραλιακό Σάμης - Καραβομύλου. Οι προηγούμενες κινητοποιήσεις και η σημερινή, γίνονται από τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμης  ( Ε.Σ.Σ. ),  με τη συμμετοχή και των λοιπών Συλλόγων και της Λαϊκής Επιτροπής  της περιοχής.
Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Σ., Δημήτρης Τζανετάτος, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., δήλωσε πως "κάτι έχει αρχίσει να κινείται στο θέμα της κατασκευής της πεζογέφυρας", τονίζοντας παράλληλα, "τις  γραφειοκρατικές διαδικασίες  που δυστυχώς απαιτούνται για ένα τέτοιο θέμα". παράλληλα, αναφέρθηκε και σε ένα άλλο πρόβλημα που έχει προκύψει τελευταία στη Σάμη και έχει να κάνει με το κλείσιμο για τα οχήματα της παραλιακής οδού της πόλης, τις απογευματινές και βραδινές ώρες το καλοκαίρι, προς εξυπηρέτηση των πελατών των καταστημάτων εστίασης αλλά και των άλλων επισκεπτών της Σάμης.  Ενώ κάθε χρόνο αυτό συνέβαινε, εφέτος, η προϊσταμένη του Λιμενικού Τμήματος Σάμης, για να το επιτρέψει αυτό, ζητάει από το Λιμενικό Ταμείο και από την Δημοτική Αρχή, να τηρηθούν οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες εκείνες που ο νόμος ορίζει.  Η Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο, θεωρούν τις διαδικασίες αυτές χρονοβόρες, με αποτέλεσμα, ο δρόμος να παραμένει ανοικτός για τα οχήματα τις ώρες που προαναφέραμε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επανερχόμενοι στη σημερινή συγκέντρωση να πούμε πως ιδιαίτερη και θετική εντύπωση προκαλεί η παρουσία στις συγκεντρώσεις αυτές, αλλοδαπών ( Ολλανδών, Γερμανών, Άγγλων) κατοίκων της περιοχής μας, που συμπαραστέκονται και βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούν, στον αγώνα αυτόν!!! Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Σ., σήμερα στην αρχή των δηλώσεών του προς τα ΜΜΕ, το επισήμανε και τους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως!
Ακολουθούν video με τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανετάτου και του Θωμά Ζερβού, προέδρου του Συλλόγου "Απανταχού Σαμικών" και φωτογραφίες από την κινητοποίηση. 
Τάσος Καβαλλιεράτος.