Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Traverso Festival 14-16 Ιουλίου 2017




Στην καρδιά του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα για το 2ο Traverso Festival! Παρασκευή 14, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουλίου 2017. Καθημερινά στο άλσος της Καλλιθέας με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και στο θέατρο της Καλλιθέας με τις βραδινές εκδηλώσεις. Στην Λακήθρα φυσικά!

Αναλυτικό Πρόγραμμα
Βραδινές εκδηλώσεις
Παρασκευή 14 Ιουλίου - Έναρξη 20:30
Live Rock, Funk, Soul, Blues n’ Jazz
Μάκης Πολλάκης, Μάκης Πετράτος & Παντελής Σκιαδαρέσης
Ο Μάκης Πολλάκης γράφει στίχους εδώ και πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί μέχρι τώρα με πολλά και γνωστά ονόματα της ροκ σκηνής. Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ  με τίτλο «Το Βαλς των Πολυκατοικιών» σε δική του μουσική και στίχους. Ο Μάκης Πετράτος παίζει κιθάρα σόλο ή και με παρέα. Με ταλέντο performer και με πηγαία σατιρική και παρωδιακή φλέβα, είναι ικανός να κάνει το κοινό του να γελά και να κλαίει την ίδια στιγμή. Ο Παντελής Σκιαδαρέσης παράτησε τα πάντα για να ασχοληθεί ολόψυχα με τη μουσική και το ‘χει βάλει σκοπό να μάθει να παίζει 365 μουσικά όργανα πέρα απ’ αυτά που ήδη ξέρει και να παίξει όλα τα είδη μουσικής, γι’ αυτό δεν χρειάζεται να περιγράψουμε άλλο.
Οι τρεις τους θα παρουσιάσουν ένα επικίνδυνο θέαμα, ειδικά για όσους έχουν ανοιχτά αυτιά και καθαρή καρδιά.
Συνήθεις Ύποπτοι
Παίζει και να ‘ναι η νεότερη rock μπάντα της Κεφαλονιάς που αφήνει το Ωδείο Ρόκκος Βεργωτής το οποίο αποτέλεσε το σημείο συνάντησης  των μελών της, για να παίξει σε open-air festival! Οι Συνήθεις Ύποπτοι είναι: Αιμιλία Βιβλάκη και Άννα Κρούσσου (φωνητικά), Γιάννης Καμπίτσης (κιθάρα), Πάνος Πολλάτος (μπάσο), Ανδρέας Βεργάτος και Θεοτόκης Μανίκας (ντραμς).
Έξω Φρενών
Οι Έξω Φρενών είναι μια πολύ γνωστή κι αγαπημένη μπάντα του Τραβέρσο και της Κεφαλονιάς συνολικά! Η μπάντα με τον δικό της τρόπο καταφέρνει να συνδυάζει τον δυναμισμό της rock με την απλότητα και την κουλτούρα του funk groove, τόσο παίζοντας διασκευές όσο και δικές τους συνθέσεις. Οι Έξω Φρενών ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία το 2011 και από τότε ως σήμερα έχουν κάνει πολυάριθμες εμφανίσεις σε Κεφαλονιά και σε Αθήνα. Το 2016, το όνειρό τους γίνεται πραγματικότητα, καθώς υπογράφουν συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Spider Music. Το καλοκαίρι του 2016 κυκλοφορούν το πρώτο τους single σε δική τους μουσική και στίχους, με τίτλο «Χάνω εμένα». Αυτό το καλοκαίρι έρχονται δυναμικά να μας παρουσιάσουν το δεύτερο single «Τζιν Ξεβαμμένο» το οποίο συνοδεύεται και με videoclip. Μέλη της μπάντας σήμερα είναι οι Μπάμπης Λουκέρης (Frontman), Γιώργος Τσιβράς (Leed κιθάρα και φωνητικά), Λούις Χάρισον (Ηλεκτρικό μπάσο) και Γεράσιμος Γιουλάτος (Τύμπανα).
Boozer
Οι Boozer είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2016 από φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων (ΤΗΜΟ) στο Ληξούρι. Η μπάντα συνδυάζει στοιχεία jazz και funk-fusion με RnB πινελιές και έχει ήδη κάνει αρκετές δυναμικές εμφανίσεις. Οι Boozer είναι ο Στάθης Ρήγας στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιώργος Λιάπης στο μπάσο, ο Κώστας Αναστασόπουλος στα ντραμς και τα φωνητικά, και ο Φοίβος Μαντζόγλου στα πλήκτρα και τα φωνητικά.

Σάββατο 15 Ιουλίου - Έναρξη 20:00
Sea Clown Sailing Circus: Odd-Y-Sea, 20:00
To Sea Clown Sailing Circus είναι ένα ζωντανό παράδειγμα τέχνης και ζωής που κινείται μονάχα με τη δύναμη του ανέμου και του ανθρώπου. To Odd-Y-Sea είναι μια παράσταση μουσικού τσιρκοθέατρου, μια σύγχρονη, δραματοποιημένη - διασκευασμένη κωμική απόδοση της Οδύσσειας. Δημιουργήθηκε το 2013 και περιλαμβάνει κλόουν, ζωντανή μουσική, ακροβατικά, χορό, γιγαντόκουκλες, εναέρια ακροβατικά και θέατρο σκιών υπό το φως ποδηλατογεννήτριας!

Θεατρικό εγχείρημα «Ρε Αλέξης» - Ο Μάρξ στο Σόχο του Χάουαρντ Ζιν, 21:30
O Xάουαρντ Ζιν προσγειώνει τον  Μαρξ στη σφαίρα του πραγματικού και με τις επικαιροποιήσεις μας είναι ζωντανός το 2017. Εντούτοις, ο Μαρξ δεν παραλείπει να κάνει μία ανασκόπηση στην προσωπική του ζωή, πολλές φορές με αυτοσαρκασμό, θυμούμενος την σχέση του με την γυναίκα του Τζένη Βεστφάλλεν, την Λένχεν, την αγάπη του στις κόρες του, την ένδεια και τον θάνατο των παιδιών του και τη σχέση του με τον επιστήθιο φίλο του Ένγκελς αλλά και την αντιπαράθεσή του με τον Μιχαήλ Μπακούνιν. Ο τελευταίος εισβάλλει συμβολικά και σατυρικά στο σπίτι του στο Σόχο όπου αναλύουν ο καθείς με τον δικό του τρόπο την Παρισινή Κομμούνα του 1871.
Περιοδεύον θεατρικό εγχείρημα * Ρε Αλέξης (Κυπριος επαναστάτης του Μεσαίωνα)

Smoking Time Jazz Club, 23:00
Οι Smoking Time Jazz Club είναι μια μπάντα από τη Νέα Ορλεάνη, που αναβιώνει και ανανεώνει την μουσική των δεκαετιών του 1920 και του 1930 για τα αυτιά του σημερινού ακροατή, για τους χορευτές του swing και τους λάτρεις της hot jazz. Η μπάντα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελείται από τους: Russell Ramirez στο τρομπόνι, Marty Teaters στο σαξόφωνο, John Joyce στο κοντραμπάσο, Quinton Bardi στην κιθάρα, Jimmy Monahan στο κλαρινέτο και Joseph Faifon στο μπάντζο.

Κυριακή 16 Ιουλίου - Έναρξη 20:30
Ρ.Α.Π.: Ρεφενέ Αυτό-οργανωμένο Πανηγύρι
Ρεφενέ σημαίνει ότι βάζουμε όλοι από λίγο, κι από λίγο-λίγο γίνεται πολύ! Αυτό-οργανωμένο σημαίνει ότι καθένας παίρνει πρωτοβουλία να προσφέρει κάτι. Πανηγύρι σημαίνει ότι μαζευόμαστε για να γνωριστούμε μεταξύ μας, να διασκεδάσουμε και πάνω απ’ όλα να χορέψουμε!
Το Τραβέρσο βάζει τα κομφόρ κι όλοι μας το φαγητό! Φέρνουμε λοιπόν όλοι τα μυρωδάτα μας φαγητά, φτιαγμένα κατά προτίμηση απ’ τα χεράκια μας, τα απλώνουμε στον μπουφέ και μοιραζόμαστε τις γεύσεις! Καλό είναι να προτιμήσουμε φαγητά που σερβίρονται εύκολα και τρώγονται και με το χέρι. Από ποτά δεν φέρνουμε τίποτα, γιατί θα ‘χει απ’ όλα στο μπαρ!
Το Τραβέρσο φέρνει πολλούς από τους καλύτερους μουσικούς της Κεφαλονιάς και όχι μόνο. Δε θα λείψει το βιολί και η κιθάρα, το μπουζούκι και ο μπαγλαμάς, το μαντολίνο και το ούτι, κι άλλα όργανα πολλά, μα όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά! Μπορείτε λοιπόν να φέρετε και τα δικά σας, για να γίνουμε μια μεγάλη μουσική παρέα!
Το πρόγραμμα του Ρ.Α.Π. περιλαμβάνει τους εξής:
  • Κιθαριστικό τρίο με την επιμέλεια του Μάκη Σκλαβουνάκη σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι
  • Κάχα & Λέλα Αμπεσάτζε, σε παραδοσιακούς σκοπούς από την Γεωργία
  • Κλασική οθωμανική μουσική  με τον Παντελή Σκιαδαρέση στο ούτι, τον Λαμπρογιάννη Πεφάνη στο βιολί και τον Χρήστο Κωνσταντινίδη στο riq.
  • Παραδοσιακή γιορτή με τους: Λαμπρογιάννη Πεφάνη (βιολί), Ειρήνη Καμινάρη (τραγούδι), Γαβριήλ Σιμωτά  (ούτι, τραγούδι, νταρμπούκα), Αλέξανδρο Λυκούρα (ακορντεόν), Μπάμπη Κακαρούμπα (σκορτσάμπουνο) και Μάκη Σκλαβουνάκη (κιθάρα)
  • Ρεμπέτικη γιορτή με τους: Αλκαίο Σουγιούλ (μπουζούκι), Νίκο Αναγνωστόπουλο (ακορντεόν), Ελευθερία Έντουαρντς (τραγούδι) και Μάκη Σκλαβουνάκη (κιθάρα)
  • Ρεμπέτικης γιορτής συνέχεια με τους Περιπλανώμενους, δηλαδή τους: Δημήτρη Μπασιώτη (μπουζούκι), Αποστόλη Αυγερινό και Γεράσιμο Πυλαρινό (κιθάρα), Σπύρο Τσιβρά (μπαγλαμά), Μαρία Δήμα, Ηρώ Καλλιγά και Άννα Καμινάρη (τραγούδι)
Θα καταλήξουμε όλοι μαζί με ένα άνευ προηγουμένου unplugged jamming!


Δραστηριότητες Άλσους
Κυκλάδες: μια… κυκλική καλλιτεχνική δράση
Παρασκευή 14, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουλίου στις 18:30
Οι εικαστικοί Μαρία Δήμα & Βερονίκη Δαμιανίδου προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα εικαστικό εργαστήρι με θεατρικές πινελιές. Το εργαστήρι απλώνεται στον χώρο και στον χρόνο. Στις τρεις μέρες που διαρκεί, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν, θα παίξουν αλλά και θα… καταστρέψουν, ολοκληρώνοντας έτσι έναν κύκλο, ενώ το Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος μυστηριωδώς θα έρθουν πιο κοντά κι ένα νέο νησί θ’ αναδυθεί από τα γαλανά νερά της φαντασίας! Κατάλληλο για ατομάκια από τριών ως ενενήντα τριών ετών, επιβιβάσεις στο σκάφος της καλλιτεχνικής περιπέτειας οποτεδήποτε!

Δημιουργική ανακύκλωση με την Γιούλα Κουτσουμπού 
Παρασκευή 14, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουλίου στις 18:30
Στα πλαίσια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την αναγκαιότητα αλλά και τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης άχρηστων υλικών με βλαβερές συνέπειες για το περιβάλλον, καθώς επίσης και ενός τρόπου μείωσης και διαχείρισης των απορριμμάτων μας, το project metamorfoseto με την Γιούλα Κουτσουμπού πραγματοποιεί διαδραστικό εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης. Μεταμορφώνουμε τα άχρηστα υλικά σε μοναδικές κατασκευές όπως: κουκουβάγιες από cd, ψάρια απο πλαστικά μπουκάλια κι ονειροπαγίδες από φυσικά υλικά. Βασικός σκοπός είναι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής υπευθυνότητας καθώς και η αφύπνιση της δημιουργικότητας προωθώντας την τέχνη της επανάχρησης. Θυμηθείτε να κρατάτε ένα ψαλίδι και την έμπνευσή σας! 

Sea Clown Sailing Circus: Εργαστήρι ακροβατικών
Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Ιουλίου στις 18:30
Η ψυχή της καλλιτεχνικής κολλεκτίβας Sea Clown Sailing Circus Fred Normal, που άφησε την παγωμένη Αλάσκα εδώ και πολλά χρόνια να να περιπλανηθεί στη Μεσόγειο, θα προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους ένα μοναδικό εργαστήρι εναέριων ακροβατικών, ισορροπίας, σχοινοβασίας, ξυλοπόδαρων και ποδηλασίας σε μια ρόδα! Το εργαστήρι θα ξεκινήσει από την Παρασκευή το απόγευμα και θα συνεχιστεί και το Σάββατο πριν από την παράσταση Odd-Y-Sea, έτσι ώστε όσοι από τους συμμετέχοντες το επιθυμούν να μπορούν να συμμετέχουν και σε αυτήν! Κλειδώστε τους φόβους σας στο σπίτι, φορέστε άνετα ρούχα κι ελάτε για μια ξεχωριστή σωματική και πνευματική εμπειρία!

Διαδραστική αφήγηση παραμυθιών από την Κύπρο
Κυριακή 16 Ιουλίου στις 19:30
Το εργαστήρι απευθύνεται κυρίως σε νήπια και σε παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας, αλλά λειτουργεί και επιμορφωτικά προς εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για ένα διαδραστικό θεατρικό εργαστήρι 70 λεπτών, στα οποία συμμετέχουν ενεργά τα παιδιά. Λαϊκά παραμύθια από την Κύπρο θα αφηγηθεί ο Ρήγας Αλέξη της Κύπρου και θα δραματοποιούνται  από τα ίδια τα παιδιά. Τα παιδιά θα ντύνονται ήρωες και θα γίνονται Μιλόσκηδες, Φελλαχούδες, ρηγάδες, αλεπούδες και δράκοι. Θα τραγουδήσουμε το «Γιασεμί» και τα «Τέσσερα παλικάρια που πάνε στον πόλεμο». Στο τέλος, τα παιδιά θα φτιάξουν τους δικούς τους ήρωες και τα δικά τους παραμύθια.
Αφηγητής: Βασίλης Κυριάκου

Yψηλή θέληση - χαμηλή συχνότητα: Εργαστήρι γιόγκα για ενήλικες
Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουλίου στις 8:30 το πρωί
Η Μαρία Χρυσικού διδάσκει μοντέρνο χορό και γιόγκα σε ενήλικες και παιδιά τα τελευταία 9 χρόνια. Οι δύο πρωινές συναντήσεις στο όμορφο άλσος της Καλλιθέας αφορούν σε γιόγκα για όλα τα επίπεδα και συγκεκριμένα στην ψυχοσωματική ενδυνάμωση μέσω μιας αλληλουχίας ασκήσεων (asanas), ασκήσεων αναπνοής και διαλογισμού.  Το μάθημα θα διαρκέσει 75 λεπτά. Καλό είναι να έρθετε 5 λεπτά νωρίτερα κρατώντας το στρωματάκι σας αν έχετε.

Οδηγίες προς Φεστιβαλιστές
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για την μερικές δράσεις υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά. Όλες τις μέρες στον χώρο θα λειτουργεί μπαρ. Το φαγητό της Κυριακής καθώς είναι ρεφενέ, είναι δωρεάν!
Φροντίζουμε τον χώρο που μας φιλοξενεί, φέρνουμε τα αυτοσχέδια τασάκια μας και πετάμε τα σκουπίδια στους σωστούς κάδους, απλούς και ανακύκλωσης.
Αν θέλουμε να καθόμαστε στα πούπουλα, φέρνουμε το μαξιλαράκι μας για τις κερκίδες! 

Ευχαριστίες
Χορηγοί: Δημοτικό Διαμέρισμα Λακήθρας * Φωκάς & ΣΙΑ Τρόφιμα & Ποτά * Mini Market Λακήθρα * Ζαχαροπλαστείο Αντώνης * Βύρωνας Grill-Pizza * Διεθνές Εστιατόριο Πιτσαρία * Το Κάτι Άλλο Pizzeria * Το Ψηστήρι Γυροψητοπωλείον * Εν Κεφαλληνία Organic Farm Restaurant * Mescalero Café Bar * Mouikis Sun Village * Il bagno Είδη υγιεινής * Ξυλεμπορική * Απέργης-Σπυρόπουλος Ο.Ε. * Ξυλεμπορική * Marinos Δομικά υλικά-Χρώματα * Πάπορας Χρώματα
Χορηγοί επικοινωνίας: Κεφαλονίτικα Νέα * Ionian Galaxy 90.8FM
Τεχική υποστήριξη: Island Sounds
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε
και την ιστοσελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/TraversoKefalonia/


Σας περιμένουμε!