Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

3η Ημέρα του Saristra Festival



Στη σκηνή της Σαρίστρας θα ανέβουν: 


Ο Βρετανός Pye Corner Audio (κατά κόσμον Martin Jenkins) είναι ένας απ’ τους πλέον ανερχόμενους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής σκηνής της Ευρώπης έχοντας ήδη έναν πολύ δυνατό κατάλογο με κυκλοφορίες στην Ghost Box και την Type και remixes απ’ τον Mark Lanegan μέχρι τους Mogwai. Μεγάλος λάτρης του John Carpenter και των horror film soundtracks των 70s, ο Jenkins χρησιμοποιεί τα αναλογικά synths για να φτιάξει μια ονειρική ατμόσφαιρα που πατάει ταυτόχρονα στην παράδοση των Tangerine Dream και το φουτουριστικό χαρακτήρα των Boards of Canada. Η σειρά Black Mill Tapes που έβγαλε στις αρχές της δεκαετίας έχει ήδη κλειδώσει τη θέση της στους καλύτερους δίσκους των 10s και πλέον κάθε νέα κυκλοφορία του γίνεται sold-out εν ριπή οφθαλμού. Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Ο Larry Gus, το electro pop freak με το punk attitude κυκλοφορεί τα άλμπουμ του στο κορυφαίο δισκογραφικό label των 00s, DFA - εταιρεία του James Murphy (LCD Soundsystem), ο ξένος τύπος χαρακτηρίζει τη μουσική του, εκτός από ηλεκτρονική, avant pop, bedroom pop, dance music that makes you think και έρχεται στο Saristra Festival ετοιμάζεται για να καβαλήσει κονσόλες και να κάνει το δικό του μοναδικό one man show.

O ανερχόμενος Αυστραλός Montero έχει έναν πολύ ιδιαίτερο ήχο που μπλέκει την ψυχεδέλεια και το soft-rock, κατάγεται από την Μελβούρνη και έρχεται στο Saristra λίγο πριν ξεκινήσει το πανευρωπαϊκό tour ως support στον Mac Demarco. Έχει ήδη έτοιμο τον πρώτο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2018, οποίος ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Mark Ronson στο Λονδίνο με παραγωγή του Jay Watson των Tame Impala. Θα ανέβει στη σκηνή του Saristra πλαισιωμένος από μέλη των Acid Baby Jesus και The Voyage Limpid Sound. 

Οι The Bonnie Nettles μια από τις μεγαλύτερες φετινές εκπλήξεις της ελληνικής σκηνής κρατούν ψηλά τη σημαία της psychedelic/garage σκηνής των 60's με επιρροέςαπό τη Madchester σκηνή και δίνουν απολαυστικές συναυλίες. 

Οι Hand & Leg ανήκουν στο roster της σπουδαίας αμερικανικής δισκογραφικής Slovenly, είναι ένα ντουέτο με post punk αλλά και riot grrrl καταβολές. Μια από τις σπάνιες εμφανίσεις τους λίγο πριν κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ.

Dj Set: Ο Nolo Areola είναι μέλος των Acid Baby Jesus. Θα παίξει rock’n’roll και ποιος ξέρει τι άλλο.

Dj Set: Ο Espeekay θα κλείσει πανηγυρικά το φετινό Saristra με party anthems μέχρι να ξημερώσει.