Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

«Υπεραμύνεται του λάθους του αμετανόητα και ατεκμηρίωτα το τοπικό ΠΑΣΟΚ»



Στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. για τα πέντε εκατομμύρια της Περιφέρειας Αττικής αναφέρει ότι ο ανίκανος ΣΥΡΙΖΑ έκανε τρία χρόνια για μια τροπολογία και…. ζήτω ο ένδοξος Σγουρός και το περιφερειακό συμβούλιο του 2014!
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΙΓΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ  ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ.!
ΔΙΚΑΙΩΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ «ΔΕΚΑΝΙΚΙ» ΤΗΣ Ν.Δ.!

Τόσο εμείς όσο και η κ. Δούρου έχουμε αναγνωρίσει τη συμβολή του κ. Σγουρού και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στην υπόθεση των 5 εκατ.. Εσείς δεν αναγνωρίζετε τίποτα!
Παρατηρούμε, επίσης, ότι στην επίκλησή μας να μας πείτε  τι έκανε η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουν τα νομοθετικά δεδομένα και η δωρεά να πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, μας απαντάτε ότι δεν ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ(!) ΛΟΓΩ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ(!!) επιβεβαιώνοντάς μας πλήρως. Τον ΙΟΥΝΙΟ 2014 είχαμε αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές ενώ η Βουλή λειτουργούσε κανονικά και νομοθετούσε. Αρα μπορούσαν, αν ήθελαν... ήθελαν όμως;
ΕΛΕΟΣ! Εμείς ισχυριζόμαστε ότι τα γεγονότα δείχνουν πως η κυβέρνηση «Σαμαρά-Βενιζέλου» ούτε σκόπευε, ούτε έκανε το παραμικρό για να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο! Από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο!
Εσείς λέτε ότι θέλανε αλλά… δεν προκάνανε! Το λέτε βέβαια χωρίς τεκμηρίωση και φυσικά δεν ισχύει. Και δεν ισχύει διότι υπάρχει σαφής πολιτική τοποθέτηση της «ευρύτερης δεξιάς παράταξης» για στεγανοποίηση των περιφερειακών δράσεων, για περιορισμό των διαπεριφερειακών σχέσεων προκειμένου να εδραιώνεται το  πελατειακό κράτος που το κόμμα σας και η Ν.Δ. εγκαθίδρυσαν και στήριξαν.
Χρειάστηκε αρκετός χρόνος – αλλά  όχι πάντως τρία χρόνια όπως ισχυρίζεται το «ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» – για να ανατραπεί η προαναφερόμενη θεσμοθετημένη σχέση ανάμεσα στις Περιφέρειες. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ, ΠΛΕΟΝ, ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ. Και δεν έγινε από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μόνο για την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, αλλά και για την ΛΕΣΒΟ (2,9 εκ.) και  για την ΚΩ. Είστε υπέρ ή κατά, τελικώς, της  «περιφερειακής αλληλοβοήθειας»;
Και επειδή είναι ολοφάνερο πως η απάντησή μας σας πείραξε βαθύτατα, για να σας υποχρεώσει να εκδώσετε και δεύτερη ανακοίνωση-παραλήρημα για το ίδιο θέμα προκειμένου να μας καταγγείλετε για πολιτική αγένεια και απολίτικα επιχειρήματα, όταν είστε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, σας δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να συμβάλλουμε περαιτέρω στην επιδείνωση της κατάστασής σας  ούτε να γίνουμε θύματα των μικροπολιτικών σας επιδιώξεων!
Περαστικά σας και καλό καλοκαίρι!
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 5/8/2017
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ