Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Καραβόμυλος: Το ωραιότερο πανηγύρι των τελευταίων χρόνων!

Όταν πριν μερικά χρόνια, πρωτοακούσαμε τον Λαμπρογιάννη Πεφάνη να παίζει με το βιολί του παραδοσιακούς κεφαλονίτικους χορούς, είχαμε γράψει πως..."ίσως είναι το καλύτερο βιολί της Κεφαλονιάς"! Σήμερα και ύστερα από τα χρόνια που πέρασαν από την βραδιά εκείνη και με όσα έχουμε ακούσει από αυτόν, δεν διστάζουμε να πούμε πως, "ο Λαμπρογιάννης, παίζει πλέον, Εθνική Ελλάδος"!!!
Όσοι βρέθηκαν χτες στο πανηγύρι στο Καραβόμυλο, είμαστε σίγουροι, πως θα συμφωνήσουν μαζί μας! Τι κέφι ήταν αυτό!!! Τι χορός!!! Τι κόσμος!!! Ο Λαμπρογιάννης και η ορχήστρα του Μάκη Παπά, για πέντε συνεχόμενες ώρες έπαιξαν...τα άπαιχτα!!! Με παραδοσιακούς  χορούς από τη Κεφαλονιά και από όλη την Ελλάδα, ο κόσμος ξεφάντωσε και ευχαριστήθηκε ένα πραγματικά παραδοσιακό γλέντι, που όμοιό τους δεν είχε ξαναγίνει τα τελευταία χρόνια το χωριό μας!!!Με πρωτοχορευτές/τριες, όπως τον Αλέκο Κουνάδη, τον Παρίση Κουλουμπή, την Ευαγγελία ( Βένια ) Σαμόλη, την Φιλάνδια Καλαφάτη, τον Παναγή Σταμούλη, τον Σπύρο Ρουμαντζά,  τα νέα παιδιά - νέοι χορευτές, που βγαίνουν από τις χορευτικές σχολές των Συλλόγων και όλους όσους "γέμισαν" την πίστα για πέντε ώρες, το γλέντι αυτό θα μείνει για πολλά χρόνια στο μυαλό μας!!
Στο τραγούδι, ήταν οι, Μάκης Παπάς, Νάνση Καρβουνιάρη, Νίκος Φιλιππάτος, και Λαμπρογιάννης Πεφάνης. Ο Νίκος και η Νάνσυ, τραγούδησαν τούρκικο τραγούδι, αφιερωμένο σε Τούρκους τουρίστες που ήταν στο πανηγύρι. ...το χόρεψαν δερβίσικα!!!
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της χτεσινής βραδιάς!! Τέτοιες βραδιές  και οργανοπαίχτες σαν τον Λαμπρογιάνη,  χορευτές σαν αυτούς που προαναφέραμε, γίνονται οι καλύτεροι "πρεσβευτές"  της χορευτικής  παράδοσης του νησιού μας!!!
Τέλος ένα μεγάλο μπράβο στον διοργανωτή Α.Ο.Σάμης, που με την εθελοντική εργασία των "παιδιών του", κατάφερε να βγάλει μια τέτοια βραδιά, με τόσο κόσμο, με άψογη εξυπηρέτηση και χωρίς κανένα "παρατράγουδο"!!
Τάσος Καβαλλιεράτος. 






















Όλες οι φωτογραφίες από το χτεσινό γλέντι, θα ανέβουν σε λίγο στη σελίδα μας στο facebook