Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Saristra Festival: Εντυπωσιακή έναρξη για το μεγάλο φεστιβάλ της Κεφαλονιάς



Οι φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα και το πρόγραμμα της δεύτερης


Εντυπωσιακή η πρώτη ημέρα του Saristra Festival με τις εμφανίσεις των Dury Dava, Theodore, drog_a_tek και Κωνσταντίνου Βήτα να ξεσηκώνουν το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε το χωριό των Παλιών Βλαχάτων. 

Το σημερινό πρόγραμμα του Saristra Festival περιλαμβάνει τις συναυλίες των: Acid Baby Jesus μια από τις σημαντικότερες ελληνικές underground μπάντες των τελευταίων ετών και μια από τις πιο αναγνωρίσιμες στο εξωτερικό -με μεγάλες περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική - έρχονται για πρώτη φορά στο Saristra Festival για να προσγειώσουν στη σκηνή του την οργιαστική τους ψυχεδέλεια, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου τους album στην Fuzz Club Records. Των A Victim of Society της μπάντας που αποτύπωσε την ωμή ψυχεδελική του ενέργεια στο Freaktown, τον δίσκο που διεκδικεί τον τίτλο του πιο ζόρικου της φετινής χρονιάς. Τους Prins Obi & The Dream Warriors, μια freak rock μπάντα με pop ευαισθησίες, που έρχεται στο Saristra Festival για να παίξει ένα μεγάλο μέρος του «The Age of Tourlou» (δεύτερο solo album του Prins Obi των Baby Guru). Τους Vagina Lips, το σόλο project του Τζίμη Πολιούδη και έρχεται από την Θεσσαλονίκη με έναν ξεσηκωτικό  shoe gaze/ rock & roll ήχο με έντονες ποπ μελωδίες στα φωνητικά και τους νεοσύστατους Bedouin που γεννήθηκαν πριν μερικούς μήνες στην Πάτρα και ετοιμάζουν τα πρώτα τους κομμάτια με garage-pop αναφορές. Τη βραδιά θα κλείσει με dj set  o Blue Lagoon, ιδρυτικό μέλος της ομάδας 'Κορμοράνος', υπεύθυνος για εκατοντάδες βράδια καλής διασκέδασης που έχει χαρίσει σε όλους εμάς και εσάς και (σε άλλο stage) o Peter Slovenly με το φορητό του πικάπ θα παίξει rock'n'roll βινύλια. 


Στο εικαστικό τμήμα συνεχίζονται οι εκθέσεις των Αμάλθεια Μενάγια, Αννέτα Σπανούδη, Ελεάννα Μπαλέση, Άννα Βάσωφ, Έλλη Σκουρογιάννη, Κáte-Κατερίνα Μόμιτσα, Loulou D’Aki, Μαρία Καραθάνου, Ρανιώ Σαρρή, η έκθεση των παιδιών από το εργαστήρι τέχνης Απωτυπώματα, ενώ η  FIX HELLAS, συνεχίζει στο  «Το σπίτι της FIX», μια μικρή αναδρομή στα 150 χρόνια ζωής της πιο ιστορικής ελληνικής μπίρας.

Επίσης θα προβληθούν (στις 21.00) οι ταινία Screamin' Jay Hawkins: I Put a Spell on Me του Νικόλα Τριανταφυλλίδη - Η ζωή και η μουσική καριέρα του εκκεντρικού μαύρου μπλουζίστα Screamin' Jay Hawkins, δημιουργού του τραγουδιού «I put a spell on you», μέσα από αφηγήσεις του ιδίου, αλλά και επωνύμων καλλιτεχνών όπως οι Τζιμ Τζάρμους, Μπο Ντίντλεϊ, Έρικ Μπάρτον κ.ά. 
Και στις 23.00 η ταινία Lustlands των The Callas -  τέσσερις φίλες αφήνουν πίσω τους την ανεργία και την πόλη και παραθερίζουν σε ένα παραλιακό χωριό, βρίσκοντας ξανά φίλους και γνωστούς από το παρελθόν.

Συνεχίζεται επίσης η συνεργασία με το ADAF- ATHENS DIGITAL ARTS FESTIVAL το οποίο προβάλλει τις δουλειές 72 καλλιτεχνών μέσα από τέσσερα έργα με θεματικές PostNature, PostEarth και PostFuture. 

Στις 19.45 ακριβώς η Νίκη Χάγια θα δώσει ένα ακόμα υπαίθριο yogi challenge που θα κορυφωθεί με asanas ισορροπίας που περιλαμβάνουν…μπύρα.

Η η ομάδα Τσιριμπίμ Τσιριμπόμ θα ανεβάσει (στις 20.00) την  μουσικοκινητική παράσταση Ο παράφωνος κανταδόρος. 

Ενώ μη χάσετε στις 19.30 το workshop που αφορά την τέχνη της ξυλογλυπτικής με τον ξυλότορνο από τον Κώστα Αννίκα Δευτεραίο.