Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Αυλαία για το SeaNema Open Air Film Festival απόψε με προβολή στην παραλία "Αννούλα", στον Καραβόμυλο.

Το μεταμεσονύκτιο Secret Screening της ταινίας The Witch στο δάσος του Κουτάβου ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους 600 περίπου θεατές που βρέθηκαν εκεί. Είμαστε σίγουροι πως θα τη θυμούνται για χρόνια! Νωρίτερα, μια πιο ατμοσφαιρική βραδιά στήθηκε στο κτήμα Χαριτάτου με την προβολή της ταινίας Το Δέντρο που Ψυθίριζε ενώ το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στον Πλατύ Γιαλό απόλαυσε την Οδύσσεια της ζωής του Ζακ Υβ Κουστώ.


Το εθνικό διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους ολοκληρώνεται απόψε στον Πλατύ Γιαλό, παρουσία σκηνοθετών, με τις ταινίες Αγρότη (16’) του Στάθη Αποστόλου και Η Αλίκη στο καφέ (19’), του Δημήτρη Νάκου. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα για μια ακόμη φορά να ψηφίσει την αγαπημένη του ταινία και να αποφασίσει για τη νικήτρια. 

  Η βραδιά θα συνεχιστεί με την προβολή της ταινίας Neruda (107’), του Πάμπλο Λαρέν , υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία αφηγείται την περιπετειώδη ζωή του σπουδαίου Γερουσιαστή και ποιητή Πάμπλο Νερούδα που εκτυλίσσεται στην Χιλή του ψυχρού πολέμου.

  Στο τέλος της βραδιάς πραγματοποιείται η λήξη του SeaNema Open Air Film Festival 2017, με την απονομή των βραβείων του εθνικού διαγωνιστικού τμήματος ταινιών μικρού μήκους, παρουσία της κριτικής επιτροπής : Παναγιώτη Ευαγγελίδη, Σοφία Εξάρχου & Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη. 

  Παράλληλα με την προβολή ταινιών στον Πλατύ Γιαλό , στις 9.30 μ.μ. , το Seanema Festival παρουσιάζει στην Παραλία Αννούλα, Καραβόμυλος Σάμης, την ταινία Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: ο μπαμπάς μου (108’) της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, βραβευμένο σε Λοκάρνο και Θεσσαλονίκη. Η ταινία μας μεταφέρει στην Αθήνα του ’69. Ο δεκάχρονος Ηλίας ,δε δείχνει να αποδέχεται τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του. Επιδιώκει να τον κρατήσει ζωντανό, με δικούς του, μάλλον ανορθόδοξους, τρόπους, ώστε να παρακολουθήσουν – όπως του είχε υποσχεθεί- την πρώτη προσγείωση του ανθρώπου στο φεγγάρι.

 Σας περιμένουμε απόψε για μια τελευταία ξεχωριστή εμπειρία κάτω από τα αστέρια…..μέχρι του χρόνου!               Ιόνιο Κέντρο Πολιτισμού / 19.00 – 23.00

                                        Still (a) frame

Με θέμα την  κινηματογραφικότητα στη φωτογραφία, την άρρηκτη σχέση και την αμοιβαία επιρροή ανάμεσα στις δύο αυτές τέχνες, το Seanema Open Air Film Festival σε συνεργασία με το Whitelight, τη διαδικτυακή πλατφόρμα σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας “Still (a) frame. Η έκθεση είναι επιμελημένη από την Έλλη Τσάτσου και την Γκέλλυ Σιγανού και συμμετέχουν σ’ αυτήν με έργα τους 11 σύγχρονοι Έλληνες φωτογράφοι.

 Παράλληλα με την έκθεση φωτογραφίας: 

Installation του Κοσμά Κρούσσου με τίτλο Introduction to THE BLACK BOX “ Carefree” , παρουσία του καλλιτέχνη