Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΑΒΗΜΑ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Κ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΔΙΑΒΗΜΑ
1)ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ  ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ 
Κ  2) ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ  ΤΟΝ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΕΦΑΛΛΟΓΙΑΝΝH, πραγματοποίησαν οι Επικεφαλής των παρατάξεων του Π.Σ.Ι.Ν. χτες  6-1-2017, με καθυστέρηση 7 χρόνων ( 3 ½ χρόνων Σπύρου Σπύρου και  3 ½  χρόνων (σχεδόν) Θ. Γαλιατσάτου.  Επιτέλους έγινε ένα διάβημα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στα ανώτατα κέντρα λήψης απόφασης στην Αθήνα για ζωτικά προβλήματα των πολιτών  της Περιφέρειάς μας Ιονίων Νήσων .  Ο Γιώργος Καλούδης από τις αρχές 2011 τόνιζε την ανάγκη της επίδοσης των αιτημάτων-ψηφισμάτων στην εκάστοτε κυβέρνηση και στα κόμματα με προφορικό διάβημα και από τους αρχηγούς όλων των παρατάξεων, ως αποτελεσματικό τρόπο διεκδίκησης . Η απόφαση για το συγκεκριμμένο διάβημα ελήφθη στις 21 Οκτώβρη 2017 στη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ στη Ζάκυνθο μετά από πρόταση του Γιώργου Καλούδη να εγγραφεί ως κατεπείγον θέμα η επικείμενη κατάργηση των Κτηματολογικών Γραφείων και  περιφερειακών Υποθηκοφυλακείων  της Επτανήσου και να προστεθούν και τα λοιπά καυτά θέματα, για τα οποία υπήρχαν ήδη αποφάσεις.
  Τα θέματα διεκδίκησης:

1)Δημιουργία Αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και αυτόνομου κέντρου ΕΚΑΒ  στη Κέρκυρα,
2)Διατήρηση των Κτηματολογικών Γραφείων της Επτανήσου ως έχουν (και να μην υποβιβασθεί  για παράδειγμα το Κτηματολογικό Γραφείο Κέρκυρας μαζί με τη Παραμυθιά, τη Κόνιτσα κλπ με έδρα τα Γιάννενα),
3) Διατήρηση των υφιστάμενων περιφερειακών Υποθηκοφυλακείων ως έχουν. πχ Παξών, Λευκίμμης, Μέσης (Καστελλάνων), Επιλιμνίων και  Όρους  για τη Κέρκυρα,
4)Διατήρηση του μεταβατικού Διοικητικού Εφετείου Κέρκυρας και του Πολιτικού Εφετείου Κέρκυρας,
( ο κ. Κεφαλλογιάννης ρώτησε πόσες αποφάσεις βγάζουν τα Εφετεία, η απάντησή μας ήταν ΠΟΛΛΕΣ !)
5)Δημιουργία αυτόνομου Περιφερειακού  Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης Ιονίων Νήσων,
6)Θεσμοθέτηση αυτόνομου Υδατικού Διαμερίσματος για τη Διαχείριση των Υδάτων και Λεκανών απορροής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,
7)Δημιουργία στη Κέρκυρα αυτόνομου Φορέα Διαχείρισης περιοχών NATURA και υπαγωγή σε αυτόν και της Λευκάδας.
  Εάν εφαρμοσθούν αυτοί οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί που οδηγούν μαθηματικά σε διάλυση της Περιφέρειάς μας και υποταγή μας στα συμφέροντα της Ηπείρου και των Ιωαννίνων τα αποτελέσματα θα είναι: οι Επτανήσιοι θα φτωχύνουν και άλλο, θα χάσουν δουλειά πολλές επαγγελματικές ομάδες (Δικηγόροι, Μηχανικοί, κλπ ), πολλοί εργαζόμενοι, θα αυξηθεί το κόστος  των υπηρεσιών αυτών για τους πολίτες, θα ξοδεύονται παραπάνω και θα χάνουν πολύ χρόνο οι πολίτες  και θα πληγεί το κύρος Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου, και πρωτίστως των Κερκυραίων. Η ζωή μας ως Νησιωτών θα γίνει πιο ακριβή και πολύ πιο δύσκολη:  Οι Παξινοί και Λευκιμμιώτες για τη μεταγραφή ενός συμβολαίου θα πρέπει να ταξιδεύουν στη πόλη της Κέρκυρας και όλοι οι Κερκυραίοι για ένα διάγραμμα του Κτηματολόγιου θα πρέπει να πάνε στα Γιάννενα !   
  Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Επικεφαλής των Παρατάξεων Θ. Γαλιατσάτος, (ΑΝΑΣΑ)-Περιφερειάρχης, ο Πρόεδρος του ΠΣΙΝ Χρήστος Μωραίτης ,ο Επικεφαλής της Παράταξης Νέα Ιόνια Πορεία  Σπύρος Σπύρου, ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης και ο Επικεφαλής της Αριστεράς στο Ιόνιο Τάσος Σαλβάνος.
  Παραβρέθηκαν και συμπαρατάχθηκαν οι βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Κώστας Παυλίδης και κ. Φωτεινή Βάκη και ο βουλευτής Λευκάδας  της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Καββαδάς.
Ήταν η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, ίσως 20ετία, που υπήρξε ταύτιση απόψεων και μία διεκδικητική εικόνα ενότητας προς την Αθήνα , έστω και με τόση μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση 7 χαμένων χρόνων από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
  Δεν υπήρξε δέσμευση ούτε από τον κ. Φλαμπουράρη ούτε από τον κ.Κεφαλογιάννη. Η δήλωσή τους ήταν ότι θα συζητήσουν και θα εξετάσουν τα θέματα αυτά , τα οποία αγνοούσαν.
 Τόσο ο κ. Φλαμπουράρης όσο και ο κ. Κεφαλογιάννης ενημερώθηκαν ότι εάν τα αιτήματά μας δεν γίνουν αποδεκτά, καθόσον στηρίζονται στις αρχές της ισότητας, της ισοπολιτείας και της νησιωτικότητας, θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις του Λαού.

ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ  Τηλ.: 26610 37627,6944 624 839,  fax: 2661 0 48517
e-mail:yorgoskaloudis@gmail.com, 

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ             eptanisiaki anagennisi.com

Η  ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ 
 Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ- ΔΥΝΑΜΗ.

«Mε λογισμό και μ΄ όνειρο»
          Διονύσιος Σολωμός