Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

Στο Περιφερειακό συμβούλιο της 16/12/2017 συζητήθηκε το θέμα που αφορούσε το πορθμείο Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας αλλά και γενικότερα τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών μας στα Ιόνια με τις απέναντι ακτές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Στο Περιφερειακό συμβούλιο της 16/12/2017 συζητήθηκε το θέμα που αφορούσε το πορθμείο Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας αλλά και γενικότερα τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών μας στα Ιόνια με τις απέναντι ακτές..
    Το θέμα το έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξή μας με τον επικεφαλής μας Χρήστο Άνθη.

   Μας είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός της στάσης της χωρικού Αντιπεριφερειάρχου Κέρκυρας Κας Πανδή Νικολέτας η οποία καταθορυβήθηκε και με αυξημένη επιθετικότητα εξέφρασε την απορία της γιατί φέραμε το θέμα καταλήγοντας με την φράση «ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ».
   Ζητήσαμε να ανακαλέσει αλλά ήταν τόση η αναστάτωσή της που ούτε άκουγε ούτε ήταν δυνατόν να αντιληφθεί τα λεγόμενά της και την συμπεριφορά της οπότε πήρε την δική μας απάντηση στο περιφερειακό συμβούλιο~!
    Και η απάντησή μας  ήταν άμεση «ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ».
    Διευκρινίζοντας με το παρών δελτίο τύπου σε ότι μας αφορά ως παράταξη δηλώνουμε τα παρακάτω:
   Πρωταρχική σημασία για τον Κερκυραϊκό λαό έχει το κόστος μεταφοράς υπό τις υπάρχουσες τραγικές οικονομικές συνθήκες και η ασφάλειά του , η πυκνότητα των δρομολογίων και ΟΧΙ μετά τις 7 μμ το επόμενο να είναι στις 11.30 μμ, ακολούθως το ο χρόνος μεταφοράς μας και η ποιότητα των καραβιών ως προς το σέρβις την ποιότητα των σαλονιών κλπ κλπ.
      Οι Κερκυραίοι θέλουμε και μπορούμε να διαλέγουμε ποιο καράβι θα επιλέξουμε ανάλογα των οικονομικών μας δυνατοτήτων και των απαιτήσεων του ταξιδιού μας.
     Τα γενικόλογα συνθήματα όπως, «ζητάμε αναβάθμιση των καραβιών», όποιοι τα κάνουν σημαία να αναλάβουν επωνύμως τις ευθύνες τους και να λογοδοτήσουν στον κερκυραϊκό λαό όταν θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να πουλήσει το σπίτι του για να πληρώσει το εισιτήριο για Ηγουμενίτσα.
   Σε ότι μας αφορά ζητάμε να αναπροσαρμοστούν, ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ, τα δρομολόγια ως προς τις ώρες καθότι είναι πρόκληση για τον κερκυραϊκό λαό που αντιλαμβάνεται ότι τα παιχνίδια του κέρδους και του εξοντωτικού ανταγωνισμού μεταξύ των εφοπλιστών παίζονται σε βάρος της ποιότητας ζωής του νησιού.
    Ζητάμε από την πολιτεία να φρενάρει την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά θεσμών και εφοπλιστών που τελικά θα καταλήξει στην μονοπωλιακή εκμετάλλευση της πορθμειακής γραμμής απογειώνοντας τις τιμές των εισιτηρίων.
     Οι κερκυραίοι ζητάμε να διασφαλίσει το κράτος τον ΘΕΜΙΤΟ και όχι ΑΘΕΜΙΤΟ ανταγωνισμό των εφοπλιστών με στόχο την ανταγωνιστικότητα και τα χαμηλά κόστη των εισιτηρίων  και η τοπική αυτοδιοίκηση να έχει λόγο στα δρομολόγια.
    Το περιφερειακό συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε άμεσα με ταχύτατες διαδικασίες να επαλειφθεί του θέματος και να προασπίσει με όλες τους τις δυνάμεις τα συμφέροντα του Κερκυραϊκού λαού και τα συμφέροντα των άλλων νησιών της περιφέρειά μας  που αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα.
      
                                                            Κέρκυρα 17/12/2017
                                                        
                                                       Για την παράταξη ο επικεφαλής

                                                                                                          

                                                                   Χρήστος  Κ. Άνθης

Η Χορωδία Αργοστολίου στην Κέρκυρα

https://samikefalonias.wordpress.com/2018/10/18/%CE%B7-%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF...