Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΤΗ "ΝΕΑ ΠΝΟΗ" ( ΣΠΑΘΗΣ )


Ελένη Λουκέρη  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Απασχολήθηκε με το εμπόριο, διατηρώντας το κατάστημα της Vodaphone στο Ληξούρι, δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων στο γραφικό Ληξούρι, έχει εργαστεί πολλά χρόνια στο ραδιόφωνο και σε τηλεοπτικά κανάλια σε Πάτρα και Κεφαλονιά. Έχει εθελοντική δράση σε πολυποίκιλους τομείς και είναι δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας του Ληξουρίου.


Θέμης Καββαδίας  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

54 ετών, γεννήθηκε (από Κεφαλλονίτες γονείς),  μεγάλωσε και σπούδασε στο εξωτερικό, όπου και επιχείρησε επί σειρά ετών.   Επέστρεψε και ζει στην Κεφαλονιά από το 2001 με την οικογένεια του.  Σπούδασε Φυσική και χρηματοοικονομικά. Στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου η ασχολία του είναι η εστίαση και δραστηριοποιείται στο Φισκάρδο από το 2001, όπου διατηρεί εστιατόριο με Ταϋλανδέζικη κουζίνα. Τον υπόλοιπο χρόνο ζει στο Αργοστόλι και δραστηριοποιείται στη μεταποίηση.  Συγκεκριμένα στην παραγωγή και εμφιάλωση ελαιολάδου, με πωλήσεις στην ντόπια αγορά και στο εξωτερικό.

Γιώργος Λασκαράτος  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Επιχειρηματίας. Γεννήθηκε 1963. Τελείωσε το 1982 τη Σιβιτανίδειο σχολή, στο τμήμα της Μηχανολογίας. Δραστηριοποιείται στις επισκευές,  στο εμπόριο και στη  βελτίωση  σκαφών αναψυχής, έχει έδρα  στο Συναπιά Λειβαθούς, διατηρεί μηχανουργείο  στη ΒΙ.ΠΕ. Αργοστολίου. Στο επιμελητήριο εκλέγεται  από το 1998 μέχρι και σήμερα. 

Κωνσταντίνος Πρέντζας  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Γεννημένος στην Αθήνα τον Αύγουστο του 68, από πατέρα Αρτινό (Λάμπρος) και μητέρα Κεφαλλονίτισσα (Θεοδώρα Κορσιάνου). Ήρθε με τη σύζυγό του Ελένη Μεσολωρά και τα δύο τους αγόρια στην Κεφαλλονιά το 2007 για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, και άνοιξε τεχνικό γραφείο στον τομέα των Φωτοβολταϊκών και των ΑΠΕ, ενώ παράλληλα διατηρούσε έως το 2012 κατάστημα βιολογικών προϊόντων.  Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. με ειδίκευση στην ενέργεια, γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και πολύ καλά Γαλλικά. Είναι Επιθεωρητής του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», και επαγγελματικά ασχολείται επίσης ως σύμβουλος συστημάτων ποιότητας, και τεχνικός ασφαλείας σε επιχειρήσεις.  Έχει διοργανώσει πληθώρα εθελοντικών δράσεων οικολογικού χαρακτήρα, και την τελευταία τετραετία υπό την προεδρία στην ΚΡΑΝΗ του Σταύρου Σπαθή ήταν υπεύθυνος των εκδηλώσεων του συλλόγου και των επιμορφωτικών σεμιναρίων. Πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου. Θεωρεί τη σιωπή συνενοχή, και τον φθόνο συγκεκαλυμμένο θαυμασμό!

Χρήστος Καμπανός  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

Μέλος του επιμελητήριου από το 1994 έως το 2002, ενώ από το 2002 έως το 2007   διετέλεσε Γραμματέας της Διοικούσας  επιτροπής. Από το  2011-2017 μέλος του Δ.Σ του επιμελητήριου στην αντιπολίτευση με το συνδυασμό Νέα Πνοή του Σταύρου Σπαθή. Είναι  Πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών επισιτιστικών και συναφών επαγγελμάτων την περίοδο 2001-2007 και από το 2013 έως και σήμερα. Διατηρεί το εστιατόριο “sto psito” στη Λάσση, επιχείρηση που άνοιξε στο Αργοστόλι το 1990. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Κώστας Αναλυτής  (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)


Ο guru των Υπολογιστών, γεννήθηκε (από Κεφαλλονίτες γονείς) το 1980, στις 6 Σεπτεμβρίου, στο Σικάγο των Η.Π.Α. και μετοίκησε με την οικογένεια του στην Κεφαλονιά το 1987. Το 1998 μετακόμισε για σπουδές στην Αθήνα όπου φοίτησε στο University of Indianapolis και του απονεμήθηκε πτυχίο Ψυχολογίας & Κοινωνιολογίας και παράλληλα πτυχίο πληροφορικής (Computer Information Systems). To 2001 μετακόμισε στις Η.Π.Α για να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών όπου και του απονεμήθηκε το 2004 το μεταπτυχιακό του MScIT (Masters of Science in Information Technology) με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη για ηλεκτρονικό εμπόριο (Artificial Intelligence for e-Business). Εργάστηκε στον τομέα του σε επιχειρήσεις στις Η.Π.Α, και στην Ελλάδα ώσπου το 2009 έκανε την πρώτη έναρξη παρέχοντας υπηρεσίες διαδικτύου και τεχνική υποστήριξη.  Το 2013 ίδρυσε στην Κεφαλονιά την AlfaTech – Εταιρεία Ολοκληρωμένων Λύσεων Πληροφορικής και Τεχνολογίας.  Το πάθος του είναι η οικογένεια του και το μεράκι του να βρίσκει λύσεις !