Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Σάμη!

Με μια πολύ όμορφη γιορτή, βοηθούντος και του καιρού, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμης "Αιγιαλός", άναψες σήμερα στη πόλη μας το χριστουγεννιάτικο δέντρο!! Μια γιορτή...φτιαγμένη, από "μεγάλα" για μικρά παιδιά, που τα δεύτερα την καταχάρηκαν!! Δεν θα πούμε πως δεν έγινε το ίδιο και για τους μεγάλους φίλους που παραβρέθηκαν εκεί απόψε! 

Απόλαυσαν τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, το χριστουγεννιάτικο κρασί ( προσφορά του Συλλόγου ), καμάρωσαν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, να χορεύουν κεφαλονίτικους χορούς, με το παιδικό χορευτικό τμήμα του "Αιγιαλού", να παίζουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με την μαντολινάτα του Σωκράτη Μπένου και γενικά, να απολαμβάνουν μια χριστουγεννιάτικη και ζεστή ατμόσφαιρα, που τα κορίτσια του Συλλόγου, είχαν ετοιμάσει! Μαζί με την μαντολινάτα του Σωκράτη Μπένου, τραγούδησε, τα κάλαντα, η παιδική χορωδία, του Συλλόγου Αγίας Ευφημίας το "Φανάρι". Τα παιδιά, συνόδευε, η Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ρούλα Γονατά-Μουστάκη.  Να σημειώσουμε, πως στην γιορτή, είχε προσκληθεί και η Φιλαρμονική Σάμης "Θέμος Αμούργης", η οποία όμως, λόγω εσωτερικών προβλημάτων, δεν μπόρεσε να παραστεί. 

 Παράλληλα με τα μουσικά δρώμενα, λειτούργησε χριστουγεννιάτικο παζάρι...που οι παρευρισκόμενοι τίμησαν και με το παραπάνω! Η Ντάνα Βεσελίνοβιτς - Καρδαρά, ξετύλιξε το ταλέντο της ζωγραφίζοντας στα παιδάκια, όμορφες χριστουγεννιάτικες  ζωγραφιές στα προσωπάκια τους.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελισάβετ Καγγελάρη, αναφέρθηκε στο σκοπό της αποψινής γιορτής που κατά κύριο λόγο είναι να ¨δώσουμε χαρά στα παιδάκια, αλλά και ν' αλλάξουμε λίγο το κλίμα στις δύσκολες μέρες που περνάμε", ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να γίνει η γιορτή και να στολιστεί η πλατεία Ειρηνοδικείου, να φτιαχτεί η φάτνη και το δέντρο και εξέφρασε το παράπονο,  ότι  ο Δήμος Κεφαλονιάς είναι απών από τα δρώμενα της Σάμης και δεν βοηθάει πουθενά!!

 Είπε χαρακτηριστικά"Ζητήσαμε βοήθεια για τη γιορτή και μας είπαν πως οι μέρες είναι δύσκολες. Για το Αργοστόλι να φωταγωγούν και να ετοιμάζουν εγκαίνια της πλατείας, δεν είναι δύσκολες οι μέρες"
Η γιορτή έκλεισε, με όλα τα παιδάκια να μαζεύονται, γύρω από την φάτνη, να μετρούν ανάποδα και να ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Κλείνοντας, ένα μεγάλο μπράβο, στο Δ.Σ. του Συλλόγου και σε όσους δούλεψαν γι' αυτή τη γιορτή! Ήταν μια γιορτή όμορφη, προσεγμένη, ήταν ένα απόγευμα χαράς, για μικρούς και μεγάλους!
Τάσος Καβαλλιεράτος.
Κλικ στη πρώτη φωτο, για μεγέθυνση και προβολή όλων.