Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Κλιμακώνεται και θωρακίζεται το θεσμικό πλαίσιο για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας Κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ για συμμετοχή του κλάδου στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών στην Αθήνα στις 10/1/2018

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξελίσσεται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων σε μια αδίστακτη πολιτική δύναμη η οποία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αρπαγή της πρώτης λαϊκής και εργατικής κατοικίας, όπως κάνει καθημερινά με τις κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων μικροκαταθετών για χρέη στις τράπεζες, το δημόσιο, την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία….
Στην κατεύθυνση αυτή θωρακίζει και ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο με την νομοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η διάταξη που ενσωματώνεται στο νέο αντιλαϊκό πακέτο με τα προαπαιτούμενα της Γ΄ αξιολόγησης προβλέπει την διενέργεια πλειστηριασμών για οφειλή στην εφορία και το δημόσιο αφού στην ουσία δεν παρέχεται καμιά ουσιαστική προστασία.
Η κατάσχεση είναι το πρώτο βήμα αναγκαστικών μέτρων από τις φορολογικές αρχές για να διασφαλίσουν την είσπραξη της οφειλής.
Το επόμενο βήμα είναι οι πλειστηριασμοί ακινήτων, θα γίνονται πλέον με το πάτημα ενός κουμπιού από τα γραφεία των συμβολαιογράφων.
Ο νόμος προβλέπει πλέον πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική. Με δεδομένη την κατάρρευση στην αγορά ακινήτων οι πλειστηριασμοί στο εξής δεν θα κηρύσσονται άγονοι και οι πλειοδότες θα παίρνουν τις λαϊκές κατοικίες έναντι πινακίου φακής!
Σε πρώτη φάση το σχέδιο προβλέπει εκποιήσεις 2000 ακινήτων οφειλετών που χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 50.000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά (εργαζόμενοι – άνεργοι – συνταξιούχοι) βιώνουν ένα πρωτοφανές κλίμα πιέσεων, εκβιασμών και τρομοκρατίας από τις εισπρακτικές εταιρίες  των τραπεζών.
Από αυτές τις μαφιόζικες εκβιαστικές μεθόδους δεν γλυτώνουν ούτε αυτοί που έχουν καταφέρει να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη που οι τράπεζες προσπαθούν ξεδιάντροπα να περιορίσουν και να αχρηστεύσουν.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις αυταρχικές διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα στην Βουλή σχετικά με την ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, γίνεται σαφές ότι η πάλη αυτή πρέπει να ενισχυθεί, να αναβαθμιστεί και να διευρυνθεί, να αποκτήσει πιο μαζικό και εργατικό χαρακτήρα και από την άποψη αυτή η συμμετοχή και η συμβολή των εργατικών σωματείων, σχημάτων και συλλογικοτήτων κρίνεται αναγκαία περισσότερο από ποτέ.
Η ΠΕΝΕΝ θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση των κινημάτων και των Σωματείων ενάντια στους πλειστηριασμούς την Τετάρτη 10/1/2018 στις 2.30 μ.μ., στο Ειρηνοδικείο Αθηνών Κυρίλλου Λουκάρεως 14 Αμπελόκηποι, Αθήνα (κοντά στον σταθμό Μετρό Αμπελοκήπων). Για τον σκοπό αυτό καλεί τα μέλη της να πλαισιώσουν και να στηρίζουν την δράση αυτή κάθε Τετάρτη σε Αθήνα και Πειραιά ώστε με την πάλη μας να εμποδίσουμε τους αντιλαϊκούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την αρπαγή της κατοικίας των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ