Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟ



ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΟ ΣΠΥΡΟ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΑΡΑΒΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ. «ΣΠΥΡΟ  Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!»«ΣΠΥΡΟ  Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!»
Και λέω ευχαριστώ, γιατί με βάζεις να σκεφτώ. Εκεί που παρακολουθούμε τη μάχη των νυν και τέως κυβερνητικών γιγάντων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την Υγεία, τσουουπ  μού πετάς «το ξύλινο ποδάρι της γιαγιάς μας»  και το μεντεσέ της κρεμασμένης πόρτας στα επείγοντα του Νοσοκομείου της Κεφαλονιάς, και με τελειώνεις!
Τι τη θέλουμε την «άνω πολιτική», λες, και μας βάζεις στο γήπεδο του «εσύ κι εγώ μ΄ένα τανγκό βουβό» στον παγωμένο κλιματισμό του χώρου αναμονής στο ΓΝΚ, και μπρρρ ξυλιάσαμε! Αφού το ξέρω, σε τόσες ταινίες το έχω δει, τι θέλω και εκπλήσσομαι; Αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά, δημιουργούν οικογενειακά δράματα που μαγνητοσκοπούνται σε μάτια θλιμμένα παιδικά. Ταινίες επί ταινιών, του «θείου οικογενειακού δράματος» έχουν γυριστεί! Αφήστε τα πολλά-πολλά και  «άνω πολιτικά» και κλείστε καμιά τρύπα στον τοίχο του σεισμού, λέει το σενάριο σου Σπύρο και μας γειώνει!
Η αύξηση από 4,6% στο 5,1% του ΑΕΠ για την Υγεία 2015-2017, δεν φτάνει στο ευρωπαϊκό 7.2% και δεν σου φτάνει Σπύρο, και πολύ καλά σου κάνει! Φώναζε, γκρίνιαζε  κι ας είν΄ και ρώγες!
Τον σύντροφο γιατρό Λικιαρδόπουλο, δεν τον τιμήσαμε και ας τον ξεζουμίσαμε! Στη «χώρα» του δεύτερου κατά κεφαλήν εισοδήματος στην Ελλάδα (φυλή το λέει ο δήμαρχος), εμείς ζητάμε ανθρωπιστικά θύματα για να μοιρολογούμε πάνω από τα «πτώματά» τους!
Δεν θέλω ελεημοσύνες, δεν θέλω εκμετάλλευση αγνού ανθρώπου από δυστυχισμένο άνθρωπο, βρε Σπύρο! Θέλω κοινωνική πολιτική για όλους και ας κλείσουν κάποια δακρύβρεχτα φιλανθρωπικά μαγαζάκια! Κάτι θα βρουν να κάνουν!
Δεν θέλω όμως και άχρηστες υπερθεραπείες των μεγαλογιατρών, που σέρνονται στο άρμα της Novartis, όλα κι όλα!
Όταν μας ευεργετούν (δωρεά Βεργωτή) εμείς καθυστερούμε, σιγά να μην ωφεληθούμε! Όμως οι ΜΕΘ θέλουν ευρύ κοινό (φτου φτου μακριά από μας), αλλιώς συμφέρει καλύτερα η αεροπορική διακομιδή, παρά σε 24ωρη βάση γιατροί, νοσηλευτές, διασωληνώσεις και άλλες καλωδιώσεις! Δεν είναι λίγο που στεγάζουμε το μαιευτήριο, τη ζωή την ίδια, άκου με που σου λέω Σπύρο! Θα έρθει κι η σειρά της ΜΕΘ, αλλά μήπως να μετακομίσουμε κάποια εξωτερικά ιατρεία και επείγοντα στην ΤΟΜΥ, πρώτα;
Δεν «έπαθα» την (ευρωπαϊκή ε!) Αριστερά εκ γενετής, Σπύρο. Είναι συνειδητή επιλογή της ενηλικίωσης και της εμπειρίας. Είναι η πολιτική των αναγκών μας, Σπύρο. Δεν ίσχυσε αυτό που λέγεται, «αν μετά τα τριάντα εξακολουθείς τη νεανική σου Αριστερά, βλάπτεται θανάσιμα η  ενήλικη σου τσέπη, Δεξιά»! Το πήρα ανάποδα!
Να τα λέμε που και που, σε διαβάζω και ενεργοποιείς τη σκέψη μου, θα με ακούς κι εσύ, στην «άνω και κάτω πολιτική», που περπατούν μαζί! Τα ελλείμματα στα Νοσοκομεία και την Υγεία θα τελειώσουν, και ελπίζω πριν από εμάς!
Φιλικά, Σοφία