Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

«Το Αργοστόλι που αγαπάμε» Εκδήλωση για την ομάδα "Κομπόγιο ιστορίας Κεφαλονιάς & Ιθάκης" στον Πειραιά.

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά &
ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης «Το Ριφόρτσο» σας προσκαλούμε το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18.30 μμ, στην Ιωνίδειο Σχολή του Πειραιά (Σωτήρος Διός 17) στην προβολή του ντοκιμαντέρ :

«Το Αργοστόλι που αγαπάμε»

Ένα αφιέρωμα στα 260 χρόνια μιας πόλης, με δύσκολη πορεία μέσα στο χρόνο. Μέσα από το φιλμ ζωντανεύει ένα Αργοστόλι ιστορικό, κοσμοπολίτικο, λαογραφικό, ερωτικό. Θα θυμηθούμε και θα ακούσουμε για μια πόλη άλλης εποχής, που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές, με τον Πόντε της, την Ντογκάνα, τα θέατρα, τα αρχοντικά και τα όμορφα κτίρια, την καταπληκτική Φιλαρμονική που κάθε Πέμπτη και Κυριακή έδινε το στίγμα της χαράς στην Πλατεία, τις Σχολές και τα σχολαρχεία, τις εκκλησίες με τα περίφημα καμπαναριά, τις ταβέρνες, τα ονομαστά ζαχαροπλαστεία και τα χοροδιδασκαλεία της, τις καντάδες της. Μια Επτανησιακή και συνάμα Ευρωπαϊκή μεγαλούπολη η οποία έσβησε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα τον Αύγουστο του 1953, αλλά δεν χάθηκε στην λήθη. Παραμένει, όπως και όλη η Κεφαλονιά, στην θύμηση των μεγαλυτέρων, στα όνειρα των μικρότερων, μα στις καρδιές όλων μας.


Στη συνέχεια, η χορωδία και η μαντολινάτα του Μουσικού σχολείου
Πειραιά, θα μας ταξιδέψει με τις μουσικές της επιλογές, υπό την διεύθυνση των μουσικών Γεώργιου Κανδρεβιώτη και Θεόδωρου Γιατρά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει Κεφαλονίτικο τραταμέντο στο φουαγιέ της Σχολής.

Είσοδος ελεύθερη.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια συμπαραγωγή του συλλόγου, με την ΠΙΝ - Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

(Η φωτογραφία της αναρτήσεως δείχνει το Αργοστόλι του 1939, φωτογράφος ο Σπύρος Μελετζής και υπάρχει στο αρχείο της Αδελφότητας)
VIA