Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Η ΠΑΣΕΒΕ για τις αιτήσεις ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με το ξεκίνημα της διαδικασίας για τις αιτήσεις ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό και τις πολυδιαφημισμένες ρυθμίσεις οφειλών μέχρι 120 δόσεις, αποκαλύφθηκε ακόμα πιο ξεκάθαρα ότι :
Ø  Μένουν εκτός ρύθμισης όλοι όσοι έχουν αναγκαστεί να κλείσουν καταχρεωμένοι όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης.
Ø  Τα κριτήρια βιωσιμότητας αποκλείουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι μικρών αυτοαπασχολούμενων που δεν παρουσιάζουν κέρδη.
Ø  Μεγάλο μέρος όσων καταφέρουν να ενταχθούν, δεν αποκλείεται να χάσουν πολύ γρήγορα τη ρύθμιση όπως συνέβη και με προηγούμενες ρυθμίσεις αφού προϋπόθεση για την παραμονή στη ρύθμιση είναι η εξόφληση ή τακτοποίηση των δυσβάσταχτων τρεχουσών υποχρεώσεων δηλαδή τη φορολογία από το 1ο ευρώ και τη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών που από φέτος αυξάνονται

Γίνεται σαφές ακόμη μία φορά ότι το άγχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι το πώς θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων την ίδια ώρα που για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους παραμένουν τα αδιέξοδα και η επιβίωση αποτελεί καθημερινό αγώνα.
Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να δυναμώσουν την πάλη τους για την ανατροπή αυτή της πολιτικής. Να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες τους ενάντια στη βαριά φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τη συνεχή περικοπή παροχών, δικαιωμάτων, συντάξεων κλπ. Να παλέψουν αποφασιστικά ενάντια στις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και να καταργήσουν στην πράξη την ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια σε αυτούς
Απαιτούμε άμεσα :
·         Τη δυνατότητα ένταξης όλων των αυτοαπασχολούμενων χωρίς προϋποθέσεις και αποκλεισμούς στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη.
·         Τη δυνατότητα ένταξης όλων των συναδέλφων που αναγκάστηκαν να κλείσουν με χρέη τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να χρειάζεται επανέναρξη.
·         Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο, όπως ισχύει για όλους. Εδώ και τώρα 12000 αφορολόγητο όριο για τους αυτοαπασχολούμενους. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45%.
·         Τον άμεσο τερματισμό των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις  δανείων κλπ. Άμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.
·         Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξεις - παροχές – επιδόματα. Άμεση ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές υγείας πρόνοιας, δωρεάν για όλους. Σύνταξη σε όλους όσους θεμελιώνουν δικαίωμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια.
·         Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.
·         Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.