Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Το Ε.Κ. Κ.-Ι. για την απεργία της 24/9/19


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Λ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ 119, 28100, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26710 22262

            Το Ε.Κ. Κ.-Ι. χαιρετίζει τους εργαζόμενους των νησιών μας σε όλους τους κλάδους όπου έσπασαν το φόβο και την τρομοκρατία εργοδοσίας – κυβέρνησης – εργατοπατέρων και έδωσαν απεργιακό παρόν στη συγκέντρωση στο Αργοστόλι στις 24/9, που έδωσε ταυτόχρονα την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα.

            Οι εργαζόμενοι, οι ταξικές δυνάμεις, το Εργατικό Κέντρο κόντρα σε όλους τους μηχανισμούς και τις προσπάθειες της εργοδοσίας με τρομοκρατία και ποινικοποίηση των αγώνων από τους ναυτεργάτες και τους ξενοδοχοϋπαλλήλους έως και τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, έδειξαν ξεκάθαρα ότι δεν κάνουν πίσω από το θεμελιώδες δικαίωμά τους στην απεργία!


            Ήταν πολλά τα εκβιαστικά διλήμματα που μπήκαν από την εργοδοσία και αυτή τη φορά, όπως η απαίτηση να υπογραφούν δηλώσεις γεμάτες ψέματα για τη στάση συναδέλφων, απαιτήσεις να αναπληρωθεί η “χαμένη” μέρα με επιπλέον δουλειά τον Οκτώβρη, και πολλές άλλες“συμβιβαστικές” λύσεις εκ μέρους των διευθυντών και των εργοδοτών που δεν χωρούν να γραφούν σ' αυτή την ανακοίνωση !

Οι μεθοδεύσεις και οι απειλές στους απεργούς μπροστά στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει σωρεία νέων εμποδίων στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ενταφιάζοντας ουσιαστικά τη λειτουργία των σωματείων μας, δεν είχαν και δεν έχουν σταματημό!

Τους ενημερώνουμε όμως να το ξέρουν καλά, το οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα δεν κάνει βήμα πίσω απ' τα δικαιώματά του! Δε μας φοβίζουν, μας ατσαλώνουν περισσότερο!

Το Ε.Κ. Κ.-Ι. ανταποκρινόμενο στο νέο απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ λαμβάνοντας υπόψιν και τις διαθέσεις του εργατικού-λαϊκού κινήματος, αποφασίζει κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 του Οκτώβρη!

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ.

Δε θα τους περάσει!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!


           
Ο Πρόεδρος                                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: