Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΟΤΑΝ… Για τους κκ Χρυσοΐδη και Μητσοτάκη


ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΟΤΑΝ…
Για τους κκ Χρυσοΐδη και Μητσοτάκη
Γράφει ο
ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ
Καθηγητής Διεθνούς Οικονομίας και Ανάπτυξης

Θα μειωθούν άραγε οι ροές των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας με την αυτηροποίηση της διαδικασία εισδοχής και αποδοχής μεταναστών ή προσφύγων, όπως εύχονται οι κύριοι Χρυσοχοΐδης και Μητσοτάκης;

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μειωθούν οι ροές των μεταναστών στη χώρα όσο και να αυστηροποιηθούν οι διαδικασίες, όσο και να δυσκολέψει η ζωή τους. Γιατί οι ροές αυτές δημιουργούνται από μια αδυσώπητη κατάσταση και λογική που όποια μέτρα και να ληφθούν θα είναι ασήμαντα εμπόδια μπροστά  στη αδυσώπητη και φρικαλέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι.
Δε θα αποδώσουν τα μέτρα σας κύριε Χρυσοχοΐδη και κύριε Μητσοτάκη  όσο σκληρά ή απάνθρωπα και αν είναι, γιατί  
«Κανείς δεν εγκαταλείπει το σπίτι του, εκτός αν το σπίτι του είναι το στόμα του λύκου. Το βάζεις στα πόδια και δε σταματάς όταν φθάσεις στα σύνορα της χώρας σου, μόνο όταν όλο το χωριό τρέχει μαζί σου και οι γείτονες τρέχουν ακόμα πιο γρήγορα από σένα, με τις ανάσες τους ματωμένες στο λαιμό τους.
Τρέχεις όταν δεις το αγόρι που κάποτε σε φίλησε κλεφτά πίσω από το παλιό εργοστάσιο λαμαρίνας, να κρατά τουφέκι μεγαλύτερο από το μπόι του.
Εγκαταλείπεις το σπίτι σου όταν το σπίτι σου δε σε αφήνει να μείνεις…»
Στη δική μας πατρίδα,  σχεδόν  μισό εκατομμύριο Έλληνες εγκαταλείψαμε τα σπίτια μας και τα χωριά μας, τα τελευταία 10 χρόνια, γιατί δεν μας άφησε να μείνουμε η ίδια μας η πατρίδα…                                                                       


Δεν υπάρχουν σχόλια: