Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Χθες καλοκαίρι, σήμερα φθινόπωρο ❗ 

Το φθινόπωρο άργησε έναν μήνα… Τελικά ήρθε, παρόλο που φέτος μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου βγάζαμε φωτογραφίες από παραλίες. Οι εποχές όπως τις ξέρουμε χάνονται και αυτή η αστάθεια του καιρού είναι μία από τις επιπτώσεις της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας.
Η κλιματική κρίση είναι εδώ. Μας οδηγεί σε όλο και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα με όλο και πιο έντονες επιπτώσεις. Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τις περιουσίες τους ή τις σοδειές τους. Αν δεν δράσουμε άμεσα, η χώρα μας απειλείται με αύξηση των καταστροφικών πυρκαγιών, εξαφάνιση των παράκτιων κοινοτήτων και ακτώνξηρασία και ερημοποίηση.

Οι κυβερνήσεις έχουν καθήκον, οι εταιρείες ευθύνη και οι άνθρωποι δικαιώματα. Όμως, το δικαίωμά μας σε έναν υγιή και βιώσιμο πλανήτη καταπατάται. Γι’αυτό, ένωσε τη φωνή σου με τους συμπολίτες μας και απαίτησε από εταιρείες και πολιτικούς να πάρουν άμεσα μέτρα για να σταματήσουν την κλιματική κρίση ΤΩΡΑ.
Πάλεψε για το δικαίωμά σου σε ένα σταθερό κλίμα, ένα υγιές φυσικό περιβάλλον και πόρους και το μέλλον των επόμενων γενεών. Ήρθε η ώρα να ακουστεί το μήνυμά μας: τέρμα τα λόγια, ώρα για δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: