Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικο Εορταστικό Πρόγραμμα του Δήμου Ληξουρίου 2019-2020


Χριστουγεννιάτικο  Εορταστικό Πρόγραμμα του
Δήμου Ληξουρίου 2019-2020

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019
 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ  ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
 Στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη- Μουσείο  θα προβληθεί  η ταινία:

Grand Budapest Hotel  (2014) του Wes Anderson.

 
Ώρα έναρξης προβολής 8: 30 μ.μ.
                                                    H είσοδος θα είναι ελεύθερη


O Αθλητικός Όμιλος Παλληξουριακός, η Ιακωβάτειος  Βιβλιοθήκη και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ληξουρίου συναποφάσισαν αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες όλων μας για διαφορετικής μορφής ψυχαγωγίας, την επανίδρυση της “Κινηματογραφικής Λέσχης Ληξουρίου” ύστερα από ακριβώς
40 χρόνια (1979-2019).





Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

 5:30 μ.μ. Μαζευόμαστε  όλοι, μικροί και μεγάλοι, στο Γηροκομείο Ληξουρίου που θα πούμε τα κάλαντα και θα προσφέρουμε γλυκά, έπειτα θα πάμε στην πρόσοψη του Θεάτρου Ληξουρίου, όπου θα ανάψει την εορταστικής της αξυλοκάρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Κατωγής “Κουνόπετρα”. Θα ακολουθήσει το άναμμα του Δέντρου στις 6:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία  της πόλης με εορταστικές μελωδίες και κάλαντα, καθώς και με  όμορφες χορογραφίες  από τη Σχολή Χορού της Ελισάβετ Λιβιεράτου.

                                                                    



Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 

6:00 μ.μ.   Στην Ιακωβάτειο  Βιβλιοθήκη θα γίνει αφιέρωμα στον μεγάλο τροβαδούρο του τόπου μας,  Τζώρτζη Δελλαπόρτα, με τη συμμετοχή των χορωδιακών σχημάτων της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ: Ανδρική Χορωδία Ληξουρίου με μαέστρο τον Χαράλαμπο Μακρή  και η Χορωδία Λειβαθούς με μαέστρο τον Βασίλη Καλογηρά.  Θα γίνει οπτικοακουστική παρουσίαση για τη ζωή και το έργο του Τζώρτζη  Δελλαπόρτα.

 
Πέμπτη  19 Δεκεμβρίου 2019

4:00 μ.μ. θα γίνει εορταστικό εργαστήρι  με τις γυναίκες στα Καμιναράτα  στο Δημιουργικό Στέκι του χωριού.  

 6:00 μ.μ. Στην αίθουσα του Δημαρχείου Ληξουρίου θα πραγματοποιηθεί  οπτικοακουστική παρουσίαση των Κεφαλονίτικων εθίμων του Δωδεκαημέρου από μαθητές του Πετριτσείου Γυμνασίου Ληξουρίου και θα ακουστούν κάλαντα της Κεφαλονιάς.


 


 Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνικό εργαστήρι στο Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης (Παλιό Δημοτικό Σχολείο του Σκηνιά).

12:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνικό εργαστήρι στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Θέκλης με τη φροντίδα του Συλλόγου “Φίλων της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης ”.

6:30 μ.μ. Μικροί φίλοι ελάτε στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη να χαρείτε την  παιδική ταινία “ POLIKO EXPRESS ”.


 


Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

5: 30 μ.μ. Στο Κλειστό Γυμναστήριο  Ληξουρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου και χορωδία από μαθητές του
1ου  και του 2ου Δημοτικών Σχολείων Ληξουρίου. Παιδιά από  το
ΚΔΑΠ- IRIS  θα παρουσιάσουν εικόνες από τα κεφαλονίτικα έθιμα
των Χριστουγέννων, καθώς και στην είσοδο του Κλειστού θα υπάρχει η χειροποίητη αγορά με τις  καλλιτεχνικές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τους.

8:00μ.μ. στο παλιό δημοτικό σχολείο Καμιναράτων θα προβληθεί το  τουριστικό ντοκιμαντέρ του Θεόδωρου Εξυδάχτυλου, - Κεφαλονιά 1964-. Θα ακολουθήσει χορευτική παραδοσιακή εκδήλωση και χωριάτικο ζεύκι από τις γυναίκες του χωριού. Θα έλθει ο Άγιος Βασίλης να μοιράσει δώρα στα παιδιά.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019
11:30 π.μ. Θα πραγματοποιηθεί μεγάλο καλλιτεχνικό χριστουγεννιάτικο  εργαστήρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατωγής “Κουνόπετρα” στα Μαντζαβινάτα  με τη βοήθεια του ομώνυμου Συλλόγου.

5:00 μ.μ. Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού  του Δήμου Ληξουρίου σας προσκαλεί  τους μικρούς φίλους  να έρθουν στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη να ζωγραφίσουμε τον Άγιο Βασίλη.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019
5:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλιού Σχολείου στα Δαμουλιανάτα  χριστουγεννιάτικη  παιδική προβολή  με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φίλων της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης » και του Πολιτιστικού  Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δαμουλιανάτων και Ριφίου.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019
8.30μ.μ. Στο Κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου Συναυλία της Φιλαρμονικής Ληξουρίου υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Χαράλαμπου Μακρή. Είσοδος Ελεύθερη.


Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019
 7:00 μ.μ.  η ARTBOX” θα παρουσιάσει  Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση εμπνευσμένη από τις τοπικές μνήμες την παράδοση και τον πολιτισμό μας  στο κλειστό γυμναστήριο.  Οι μικροί φίλοι θα χαρούν το δρώμενο με τον άγιο Βασίλη και τη συνοδεία του, θα φωτογραφηθούν στο έλκηθρό του  και θα απολαύσουν τις  χριστουγεννιάτικες εικόνες που τα μέλη της ομάδας θα παρουσιάσουν με πολύ κέφι και ζωντάνια

8:15μ.μ. Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ληξουρίου έχει προσκαλέσει  τον Άγιο  Βασίλη για να μοιράσει δώρα στους μικρούς μας φίλους. Παιδιά θα φωτογραφηθείτε μαζί του και θα σας δώσει τις  καλύτερες ευχές του για μια χρονιά με υγεία και πρόοδο!

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019
6:30 μ. μ.  Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κατωγής,   “Κουνόπετρα” στα Μαντζαβινάτα, θα πραγματοποιηθεί προβολή για παιδιά με χριστουγεννιάτικο θέμα.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019
6:30 μ.μ. Στην πηγή Κέρια της Αγίας Θέκλης θα περάσει, όπως κάθε χρόνο γίνεται, ο Άγιος Βασίλης και θα μοιράσει δώρα στα παιδιά της περιοχής, θα ακουστούν τα τοπικά κάλαντα. Σε περίπτωση βροχής το πέρασμα του Αγίου Βασιλείου  θα γίνει στη βιβλιοθήκη της Αγίας Θέκλης.

 

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020
4:30μμ στο Κλειστό Γυμναστήριο ΛΗΞΟΥΡΙΟΥΤΟΜΠΟΛΑ!
Το πατροπαράδοτο παιχνίδι “Τόμπολα”… Προμηθευτείτε κάρτες και ποιος ξέρει μπορεί να είστε εσείς οι πρώτοι τυχεροί της νέας χρονιάς…
 Συνδιοργανωτές: Παλληξουριακός, ΝΕΟΛ και Εθνικός Κεφαλονιάς.
Δευτέρα  6 Ιανουαρίου 2020 των Θεοφανείων
Την τελετή Αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Ληξουρίου και έπειτα στη Βρύση της Πλατείας θα πλαισιώσει με την παρουσία της η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου.  

 

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ληξουρίου
Σας εύχεται
Χρόνια Πολλά και Καλά
Με Υγεία, Χαρά και Δημιουργία

Ο Αντιδήμαρχος  
Δήμου Ληξουρίου

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Δεν υπάρχουν σχόλια: