Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

«Άνθρακες ο θησαυρός» η επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ!!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Άνθρακες  ο  θησαυρός» η επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ

«Άνθρακες  ο  θησαυρός» αποδείχτηκε ακόμη και η υπόσχεση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ ότι θα επισκεπτόταν χθες (12/12/2019) το Ληξούρι και θα... έδινε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις  για τις λύσεις που απαίτησε ο λαός της Παλικής, με την πρόσφατη πάνδημη κινητοποίησή  του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μαντζαβινάτειο. 

Με νέα διαβεβαίωση ότι θα μας επισκεφτεί τώρα την …επόμενη εβδομάδα … δηλαδή καλά Χριστούγεννα…, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, προσπαθεί να διασκεδάσει και να διαχειριστεί την οργή του Λαού της Παλικής, που με πρωτόγνωρη και καθολική συμμετοχή απαίτησε εδώ και τώρα να λειτουργήσει στο Μαντζαβινάτειο η παθολογική κλινική, να βγαίνουν  οι εφημερίες  και να προσληφθεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό γι αυτό το σκοπό. Από την πλευρά επίσης του Υπουργού Υγείας ο κ.Δημάρχος ισχυρίζεται ότι ακόμη… αναζητείται (!!!), ενώ από την πλευρά του κ.Βουλευτή, «…μην τον είδατε τον Παναή…».

 Άλλη μια φορά λοιπόν στο ίδιο έργο θεατές οι πολίτες της Παλικής, βιώνουν τώρα από την κυβέρνηση της Ν.Δ., το ίδιο «δούλεμα» με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ (με τις απαραίτητες προσαρμογές φυσικά ). Τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  έφερε  στην Παλική για εκτόνωση τα δικά της  στελέχη της 6ης ΥΠΕ (Νικολόπουλο  και Κωστακιώτη), που αφού «…αναγνώρισαν το πρόβλημα…», υποσχέθηκαν …τα ανάλογα μέτρα για το Μαντζαβινάτειο.  Όμως, από την επομένη κιόλας μέρα, τα ξέχασαν και το πρόβλημα παρέμεινε, μέχρι που παρέδωσαν  την σκυτάλη στον σημερινό «ΥΠΕάρχη» της ΝΔ που συνεχίζει με μια πιο «ποιοτική» κοροϊδία το κρυφτούλι ...

Προκλητικά Κυβέρνηση, Υπουργός Υγείας, Βουλευτής και «ΥΠΕάρχης», απαξιώνουν να ακούσουν αλλά και να δώσουν έστω και την ελάχιστη λύση (όχι εμβαλωματική αλλά μόνιμη) για το Μαντζαβινάτειο. Συνεπείς στο στόχο που έχουν να υποβαθμίσουν παραπέρα την Δημόσια Υγεία και να μειώσουν το «κόστος»  για να σηκώσει κεφάλι η ιδιωτική, όπως απροκάλυπτα τάχθηκε υπέρ της ο κ.Βουλευτής στο Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου, απαντούν στην μεγαλειώδη κινητοποίηση του Λαού της Παλικής  με τρομοκρατία, τακτικισμούς και παρέλκυση, νομίζοντας ότι θα κουράσουν τελικά  όσους αγωνίζονται για τα αυτονόητα.

Γελιούνται «πλάνη  οικτρά» και υποτιμούν το λαϊκό κίνημα που ξεδιπλώθηκε για το Μαντζαβινάτειο.  Η χλιαρή και η ανεκτική στάση του Δημάρχου Ληξουρίου καθώς και των άλλων παρατάξεων απέναντι στην παρελκυστική τακτική του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, ρίχνει νερό στο μύλο της προσπάθειας de facto απαξίωσης  του Μαντζαβινάτειου  και να πείσει ότι η ρεαλιστική λύση για το λαό της Παλικής  είναι να έχει στην καλύτερη περίπτωση ένα Κέντρο Υγείας που και αυτό θα λειτουργεί οριακά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να μην σταματήσει τον αγώνα που ξεκίνησε και την Δημοτική Αρχή να οξύνει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση παίρνοντας  νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Με κάθε μέσο και τρόπο δεν πρέπει το Μαντζαβινάτειο να κλείσει ή να υποβαθμιστεί παραπέρα, αλλά να λειτουργήσει η παθολογική κλινική, πράγμα το οποίο απαιτεί τουλάχιστον 3 παθολόγους  (ο ένας με θέση Διευθυντή) αλλά και την στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό στις άλλες βασικές ειδικότητες Ιατρών. Μόνο ο ενωμένος μας αγώνας μπορεί να φέρει την νίκη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα λύσεις και όχι άλλη κοροϊδία.

ΛΗΞΟΥΡΙ  13/12/2019                                                      Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ληξουρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: