Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΣΑΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ &ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Α    Π  Ο   Σ  Π  Α  Σ  Μ  Α

Από το Πρακτικό της 9ης τακτικής δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σάμης της 9ης Δεκεμβρίου 2019.

Κατά την έναρξη της Συνεδρίασης και κατόπιν ενημέρωσης που είχε το Σώμα από τον Δήμαρχο Γεράσιμο Μονιά-Νέτη προέβη στην ομόφωνη έγκριση του παρακάτω Ψηφίσματος.

« ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης, με αφορμή την υπολειτουργία του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου (λόγω υποστελέχωσης και αδυναμίας κάλυψης των εφημεριών) συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις και στον αγώνα του ληξουριακού λαού, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας.
Η υποστελέχωση της Υγείας στον Νομό σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο διογκώθηκε με την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών, που πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Άμεσα, το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ, να δώσουν λύση γιατί η υγεία δεν μπαίνει σε αναμονή, είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό.
Το Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου έχει μεγάλες ανάγκες, το Μαντζαβινάτειο είναι στην Ωρα Μηδέν και το Κέντρο Υγείας Σάμης αιμορραγεί κάθε φορά που διαταράσσονται οι εύθραυστες ισορροπίες Υγείας.
Το Κέντρο Υγείας Σάμης, με τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης σε γιατρούς και κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό, εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή σε έκταση (από το Φισκάρδο μέχρι τον Πόρο) και σε πληθυσμό και απαιτείται η εύρυθμη λειτουργία του για την εξυπηρέτηση  του κόσμου. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας σε συνδυασμό με τον αυξημένο πληθυσμό ευπαθών ομάδων, (ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ) θέτουν απαραίτητη την σωστή λειτουργία και στελέχωση και των Αγροτικών Ιατρείων Ερίσου και Πυλάρου. Επιπλέον πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη και η αυξημένη τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες.

-          Απαιτούμε στελέχωση όλων των Δομών Υγείας στον Νομό μας με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία τους.
-          Απαιτούμε την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σάμης και των Αγροτικών Ιατρείων Πυλάρου και Ερίσου με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και την ευέλικτη λειτουργία των εφημεριών προς εξυπηρέτηση των παραπάνω δομών.
-          Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε λογικές και πρακτικές εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας.
-          Καλούμε τον κόσμο να είναι σε ετοιμότητα  για κινητοποιήσεις  εν’ όψη των εξελίξεων στην Υγεία.

           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: