Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΟ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: Λ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ 119, 28100, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26710 22262, ΦΑΞ: 26710 22290



ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΟ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

Καλούμε όλο το λαό της Παλλικής αλλά και της Κεφαλονιάς να μην επιτρέψει αυτό το προσχεδιασμένο έγκλημα να πάρει σάρκα και οστά!

Αγώνας μαζικός και ολόπλευρος για να μη θρηνήσουμε θύματα. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας!


Προχθές, Παρασκευή 6/12/2019, στις 3.00 το μεσημέρι, το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο έκλεισε τις πόρτες του για τους ασθενείς καθώς δεν υπάρχει πια γιατρός να εφημερεύσει!

Μιλάμε για μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη που χρόνια τώρα προωθείται από την πολιτική τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της τωρινής της ΝΔ.

 Το Ε.Κ. Κ-Ι. έγκαιρα είχε αναδείξει το ζήτημα όλον αυτόν τον καιρό με σειρά παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων. Κυβερνητικοί παράγοντες, Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, Διοίκηση του ΓΝΚ αλλά και Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ όχι μόνο προσπάθησαν να μας βγάλουν ψεύτες αλλά είχαν εφεύρει και σειρά επιχειρημάτων που χρησιμοποιούσαν για να ξεγελάσουν το λαό των νησιών μας, πότε ρίχνοντας την ευθύνη στους γιατρούς που δεν θέλουν να έρθουν να δουλέψουν στην Κεφαλονιά(!), πότε στην προσωπική κόντρα μεταξύ παραγόντων, πότε στο ότι δεν χρειάζεται άλλο Νοσοκομείο η Κεφαλονιά (γιατί προφανώς πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που στο ΓΝΚ δουλεύει μόλις το 50% του προβλεπόμενου προσωπικού και σε σειρά ειδικοτήτων το ραντεβού πάει ως και 4 μήνες μετά! ), πότε που είμαστε σε νησί και είναι δύσκολη η σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, πότε στο κακό το ριζικό μας… Βεβαίως ουδέποτε ούτε οι τότε μα ούτε  και οι τώρα υπεύθυνοι φρόντισαν να πάρουν μέτρα για να λυθεί οριστικά το φλέγον ζήτημα της Υγείας στο Νομό.

Χαρακτηριστικά, ενώ υπάρχουν δεκάδες κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, αντί να προκηρυχθεί κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, προκηρύχθηκαν μόλις μια χούφτα θέσεις κύρια ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ που φυσικά δεν καλύφθηκαν, καθώς η πολιτική που ακολουθείται στο ζήτημα της Υγείας συνολικά αποτρέπει έναν γιατρό να έρθει να στήσει την επαγγελματική και οικογενειακή του ζωή με εξαθλιωμένο μισθό, 30 εφημερίες το μήνα και πάει λέγοντας…

Συνεχίζεται η λογική του «τσιρότου», δηλαδή μπαλώνω το πρόβλημα του Ληξουριού με προσωπικό από τη Σάμη, του Αργοστολιού με τον αγροτικό γιατρό των Βασιλικάδων και ούτω καθεξής, δημιουργώντας εντέλει τεράστια κενά σε όλες τις δομές με ιατρικό προσωπικό που κάνει γύρω γύρω όλο το νησί, εξαντλημένο εργασιακά, οικογενειακά και σωματικά.

Έστω και τώρα, καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να δώσουν λύση χωρίς καμία καθυστέρηση, χωρίς να κρυφτούν πίσω από γραφειοκρατίες και άλλα τερτίπια, στα εξής κεντρικά αιτήματα που έχει διατυπώσει το Ε.Κ. Κ.-Ι. μαζί με σειρά άλλων φορέων:


  • Να λειτουργήσει η Παθολογική κλινική του Μαντζαβινάτειου με την πρόσληψη τριών παθολόγων.
  • Να επανέρθει η οργανικότητα των δομών Υγείας στην προ του 2012 κατάσταση.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σήμερα στα νοσοκομεία.
  • Αποκλειστικά δωρεάν και δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους χωρίς διακρίσεις.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Ματζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του νομού.
  • Να λειτουργήσουν η ΜΕΘ και η Ψυχιατρική με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.
  • Να υπάρξει αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού του 2014 με πλήρη θωράκιση του κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου και του Μαντζαβινάτειου
  • Να σταματήσει η «κινητικότητα» των εργαζομένων εντός και εκτός του νομού.
  • Να μην προχωρήσουν κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Παλλικής, όλους τους κατοίκους της και το λαό, να δώσουν δυναμικό παρών αύριο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Ληξουρίου.

8/12/2019
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΓΑΒΡΙΛΗΣ                                                      Γ. ΒΑΛΕΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: