Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΚΙ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΣΣΕ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: Λ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ 119, 28100, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26710 22262, ΦΑΞ: 26710 22290



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ-ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση σχεδιάζει στις αρχές του νέου έτους να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το νέο Ασφαλιστικό. Στο επίκεντρο της επίθεσης που προετοιμάζει η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη και γκρεμίζοντας ότι δεν είχε προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η διατήρηση των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης και οι συντάξεις φτωχοκομείου στο πλαίσιο μόνο της "εθνικής εγγυημένης σύνταξης".


Μετά τις τεράστιες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις στους "παλιούς" συνταξιούχους, την αφαίρεση της 13ης και 14ης σύνταξης, την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έτη, την αύξηση από τα 35 στα 40 και στα 42 χρόνια εργασίας για το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη, τη μεγάλη μείωση των νέων συντάξεων προχωρούν στην μεγαλύτερη απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους του από το "κόστος" της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το περιβόητο "νέο Ασφαλιστικό" της ΝΔ είναι παλιό και δοκιμασμένο. Το σύστημα των "τριών πυλώνων", είναι η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών σε "ατομική υπόθεση", κάτι που το ζουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Συνάδελφοι, το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους μπορεί να το ανατρέψει ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που θα έχει ως σημαία του τη διεκδίκηση Δημόσιας Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης.

Να μη χαθεί χρόνος!

Προετοιμάζουμε μαζικές διαδικασίες στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς. Με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, πολύμορφες δράσεις, κλιμακώνουμε την αγωνιστική - απεργιακή αντεπίθεση. Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία και να ανοίξει τη συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανώσει πολύμορφη δράση για τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτό τον αγώνα γιατί δεν περισσεύει κανένας.
Απαιτούμε:

- Ασφαλιστικό Σύστημα αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό για όλους, που θα προστατεύει τον εργαζόμενο και θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο.
- Δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και περίθαλψης.
-Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ασφάλιση, για να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 19/1/2020

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: Λ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ 119, 28100, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26710 22262, ΦΑΞ: 26710 22290



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την απαράδεκτη ενέργεια της συνδικαλιστικής μαφίας που λυμαίνεται την ηγεσία της ΓΣΕΕ


O διορισμένος πρόεδρος και Γραμματέας της ΓΣΕΕ και όλη αυτή η ομάδα που οι εργαζόμενοι ονόμασαν «συνδικαλιστική μαφία», αυτοί που δεν είχαν την τσίπα να στηρίξουν τις απεργίες των συνδικάτων τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, υπέγραψαν σαν τον κλέφτη την «συμφωνία της ντροπής», την επέκταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με πάγωμα μισθών, όπως επιθυμούσαν εργοδότες και κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς καμία αρμοδιότητα συναίνεσαν να παγώσει ο υπουργός τους μισθούς και τα μεροκάματα, έκαναν τη βρώμικη δουλειά.

Για να κρύψουν τον βρώμικο ρόλο τους, λένε ψέματα ότι ο ίδιος ο Υπουργός που πάγωσε τους μισθούς, μπορεί το επόμενο διάστημα να επιτρέψει την αύξηση του βασικού μισθού! Δηλαδή αναγορεύουν τον Υπουργό Εργασίας σε δερβέναγα της τσέπης και του μισθού της εργατικής τάξης. Και με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να βάλουν ταφόπλακα στους αγώνες των εργαζομένων που ακόμη και σήμερα, σε αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό, αγωνίζονται για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις.

Πρόλαβε όμως ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Πέτσας να φροντίσει για την…. Αποκατάσταση της αλήθειας λίγες μέρες μετά την υπογραφή της "συμφωνίας της ντροπής". Συγκεκριμένα ο κος Πέτσας δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τον Φλεβάρη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για τον κατώτατο μισθό, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση 53 ευρώ σε βάθος …τριετίας.
Ευτυχώς που θα δώσουν αυτήν την τεράστια αύξηση με δόσεις και δεν θα χάσουμε τον μπούσουλα τι να τα κάνουμε τόσα λεφτά. 15 ευρώ φέτος, 15 ευρώ του χρόνου θα μπορέσουμε να τα αποταμιεύσουμε για να πληρώσουμε τη ΔΕΗ που είναι 150 ευρώ το δίμηνο!
Είναι προκλητικοί!
Η «συμφωνία της ντροπής» δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί από τους εργαζόμενους!

Όλοι στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
Υ.Γ. : Παραθέτουμε και ένα επιτυχημένο βίντεο που δημιούργησε το Π.Α.ΜΕ. που περιγράφει πολύ γλαφυρά τις ενέργειες των εργατοπατέρων.




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 19/1/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: