Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΑΔΕΔΥ: Προετοιμάζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18/2!!

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ
Δ/νση Γραφείων: Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομαρχίας) Κεφαλονιάς, 2ος όροφος, οδός Παναγή Βαλλιάνου, ΤΚ 28100, Αργοστόλι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προετοιμάζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18/2!!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους συναδέλφους που παρακολούθησαν την εκδήλωση – συζήτηση, στις 10/02, με θέμα το ασφαλιστικό και εισηγητή τον Αλέκο Αρβανιτίδη (μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ). Όπως αναλύθηκε εισηγητικά αλλά και ως απάντηση στις ερωτήσεις που τέθηκαν, η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης στον 20ο αιώνα, δεν είναι μόνο η σύνταξη αλλά αφορά τα πάντα (άδειες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χρόνια εργασίας κλπ.), δεν αφορά μόνο το μέλλον αλλά και το παρόν. Πριν απ’ όλα αφορά τους συμβασιούχους συναδέλφους που σφαγιάζονται κυριολεκτικά.

Η στρατηγική της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους, όπως ονομάζει το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό την απαλλαγή εργοδοσίας και κράτους από τις υποχρεώσεις τους, καθόρισε διαχρονικά την επίθεση μέσα από τις νομοθετικές παρεμβάσεις. Κορύφωση ήταν ο Νόμος Κατρούγκαλου, που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν κατάργησε, όπως υποσχέθηκε, αλλά, δια χειρός Βρούτση, θωρακίζει από νομικά προβλήματα, προκειμένου να πάει παραπέρα την επίθεση. Στόχος η πλήρης ιδιωτικοποίηση, η απόσυρση κράτους – εργοδοσίας, η παραπέρα μετατροπή της ασφάλισης σε ατομική – ανταποδοτική υπόθεση.
1.     Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων του δημοσίου σε συντονισμό με τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα.
2.     Να μεταφερθεί η ενημέρωση και να διαμορφωθεί απεργιακό κλίμα σε κάθε χώρο δουλειάς.
3.     Να δοθεί μαζικό «παρών» από το δημόσιο στη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο (ΕΚΚΙ), την Πέμπτη 13 Φλεβάρη και ώρα 7 μμ.
4.     Να «βουλιάξει ο τόπος» από τη συμμετοχή στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση, την Τρίτη 18 Φλεβάρη και ώρα 10.30 πμ, στο Αργοστόλι (έξω από το ΕΚΚΙ).
Αργοστόλι 11/02/2020

Ο Πρόεδρος
Η Γραμματέας
Δημήτρης Μαντζουράτος
Σοφία Μισαηλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: