Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

"Όχι" του Δ.Σ. Σάμης, σε εγκατάσταση από ιδιώτη, πλωτής εξέδρας στην Αντίσαμο.

Το Δ.Σ. Σάμης, ύστερα από έγγραφο του Λ.Τ. Σάμης, κλήθηκε χτες να εκφράσει άποψη, σχετικά με την εγκατάσταση ή μη από ιδιώτη, πλωτής  εξέδρας στην Αντίσαμο, για προσέγγιση τουριστικού - περιηγητικού  ημι υποβρύχιου σκάφους.
Το αίτημα προς το Λ.Τ., υπέβαλαν ιδιοκτήτες του σκάφους.
Στο συμβούλιο παραβρέθηκαν οι ιδιοκτήτες του σκάφους, οι οποίοι ανέφεραν ( συνοπτικά ) τα παρακάτω.
"Το σκάφος είναι 15 μέτρα μήκους, είναι  ημι υποβρύχιο, υπάρχουν 3- 4 τέτοια στην Ελλάδα, ( σε ερώτησή μας είπαν ),  το πρωτόκολλο επιβατών είναι ενενήντα ατόμων, συνήθως ταξιδεύει ( σε πολύ χαμηλές ταχύτητες ) με 40-50 επιβάτες".

Φωτο του σκάφους.


Δραστηριοποιούνταν στην Αγία Πελαγία, στα Σβορωνάτα, Επέλεξαν την Αντίσαμο σαν βάση, λόγω του ήπιου καιρού που επικρατεί στη περιοχή, τους καλοκαιρινούς μήνες".
Ακολούθησαν ερωτήσει προς τους ιδιοκτήτες από τους, Δημοτικούς, Συμβούλους ( Δ.Σ ) και από πολίτη, "πόσα δρομολόγια  την ημέρα θα εκτελεί το σκάφος,  γιατί δεν επέλεξαν το λιμάνι της Σάμης, σαν βάση, πόσα μέτρα μπορεί να προσεγγίζει, ένα σκάφος, σε παραλία λουομένων, αν θα μπορεί να δένει στην εξέδρα άλλο σκάφος καλ"
 Στις τοποθετήσεις των Δ.Σ. μπήκαν θέματα όπως, ο δρόμος Σάμης - Αντισάμου, δεν ενδείκνυται για επιπλέον κυκλοφοριακή φόρτιση, η όχληση από το σκάφος στους επαγγελματίες ψαράδες, στους λουόμενους κλπ.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, το Δημ. Συμ.,  αποφάσισε κατά  πλειοψηφία , αρνητικά στο αίτημα των ιδιοκτητών.
Όλη την ενδιαφέρουσα, συζήτηση, μπορείτε να παρακολουθήσετε, στο βίντεο που ακολουθεί.
Τ.Κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: