Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

«Σάρκα και οστά» παίρνει η υλοποίηση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 12-02-2020
Τηλ.: 26613.61572
email: press2@pin.gov.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Σάρκα και οστά» παίρνει η υλοποίηση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ξεκινάει η πρώτη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους 1.506 δικαιούχους του ΤΕΒΑ από την Κέρκυρα και τους Παξούς


Από την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας ξεκινάει η πρώτη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)» που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, από τις 10.30 π.μ. – 2 μ.μ., και την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, από τις 9 π.μ. – 2 μ.μ., στο 5ο χλμ της Εθνικής Πέλεκα ( απέναντι από τη φαρμακαποθήκη).


Οι 1.506 ωφελούμενοι από την Κέρκυρα και τους Παξούς (σ.σ. κατατέθηκαν συνολικά 853 αιτήσεις, κάθε αίτηση περιλαμβάνει πάνω από ένα μέλος σε κάθε οικογένεια και ως εκ τούτου οι ωφελούμενοι ανέρχονται στους 1.506) θα παραλάβουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ειδικότερα θα διανεμηθούν : Γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, πελτές ντομάτας, φακές φασόλια, κρέμα δημητριακών για βρέφη, κρέμα ρυζάλευρο για βρέφη, ρόφημα γάλακτος παιδικό, γάλα σκόνης β’ βρεφικής ηλικίας, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων, μωρομάντηλα.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν:
  • τον Α.Μ.Κ.Α.
  • την αστυνομική ταυτότητα (ή εξουσιοδότηση).
Δικαιούχοι της διανομής είναι όσοι ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) έχουν δηλώσει στην αίτησή τους ότι επιθυμούν να είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».
Λόγω του μεγάλου βάρους των προϊόντων, συστήνεται στους ωφελούμενους να έχουν μεταφορικό μέσο , προκειμένου να μεταφέρουν τα προϊόντα που θα παραλάβουν.
Επισημαίνεται ότι η διανομή της επισιτιστικής βοήθειας θα ξεκινήσει άμεσα και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2661362320, 2661362128.

Δεν υπάρχουν σχόλια: